Сухомлин та мери інших міст говорили із МОЗ про епідкритерії

  Асоціація міст України спільно з Міністерством охорони здоров’я на онлайн-зустрічі напередодні обговорили з очільником МОЗ питання поділу на епідемічні зони та критерії віднесення до них. Міські голови звернулися до Міністра охорони здоров'я України Максима Степанова з проханням про пом’якшення таких критеріїв, зокрема, щодо роботи шкіл, дитсадків та міського транспорту.

 

  Також спільною була точка зору щодо заборони масових заходів і святкувань.

  «Перш за все, міністр зазначив, що ситуація зі зростанням захворюваності спостерігається у всіх країнах. Він звернув увагу міських голів на прогнози за всіма показниками, адже до кінця жовтня країна може вийти на 100% заповненості ліжок, тому наразі кількість хворих потрібно зафіксувати на певній межі», – йдеться у повідомленні Житомирського РВ АМУ.

  Також Максим Степанов зауважив, що під час зимового сезону будуть додаватися грип та грипоподібні стани. Тому важливим є дотримання заходів в місцях громадського користування, наприклад, на ринках, під час проведення масових заходів, що внаслідку сприяють зростанню захворюваності.

  Під час зустрічі запропоновано МОЗ включити ліжка приватних закладів охорони здоров’я до загального ліжкового фонду міст, а також розширити діагностичну мережу для тестування на COVID-19. Є також необхідність зобов’язати пацієнтів, які виписуються зі стаціонарів, реєструватися в додатку «Дія».

  За результатами зустрічі АМУ узагальнила пропозиції міських голів обласних центрів та направила їх міністру охорони здоров’я для подальшого винесення на розгляд Уряду.

 Новини Житомира

 

Прочитано 2209 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework