На Житомирщині величезний кар'єр руйнує екосистему

  Нарешті призначено  перше судове засідання щодо  гігантського кар'єру у Коростишівському районі Житомирської області, який роками руйнує екосистему.

  Про це на особистій Facebook-сторінці написав голова ДЕІ Андрій Мальований, передає greenpost.ua

  Аби розглянути справу про незаконний видобуток піску, внаслідок якого утворився кар’єр, площею понад 9 гектарів, суд  має зібратися 8 грудня.

  Найгірше у цьому випадку те, що гігантське провалля поруйнувало екосистему. Викорчували та спиляли десятки дерев, знищили домівки диких тварин. Відновити зараз природний баланс, на думку екологів, вже неможливо. 

  Ще одна небезпека - це загроза зсувів на прилеглих до кар'єра територій. Через це небезпека бути похованими живцем загрожує вже десяткам людей.   

  Крім цього за підрахунками ДЕІ, незаконний видобуток піску завдав державі збитків на 204 млн грн. 

  Нагадаємо, що вперше про незаконний видобуток у Коростишівському районі на Житомирщині стало відомо ще у 2013 році. Наприкінці березня 2020 року в СБУ повідомили про те, що її співробітники припинили незаконний видобуток піщаної суміші. Тоді зловмисники зняли ґрунтовий покрив на ділянці площею понад 2 гектари та розпочали видобуток корисних копалин. Ділки встигли видобути 96 тисяч кубічних метрів піску. Експерти СБУ нарахували збитків на 51,7 млн грн. 

  Кримінальне провадження розпочали за фактами незаконного заволодіння грунтовими покривами, порушення правил охорони або використання надр, безгосподарського використання земель.

 Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework