У Житомирі в мережі магазинів, власником яких є потенційний кандидат, продають пакети з назвою партії

  У Житомирі 16 вересня спостерігачі ОПОРИ виявили, що в мережі магазинів “Полісся Продукт” продають пакети з написами “Пропозиція твого міста”. 

   Мережа магазинів належить депутату міської ради та потенційному кандидату від партії “Пропозиція” Олександру Раковичу.

  “Пакети лежать на касі. Їх пропонують покупцям як звичайні брендовані пакети з назвою магазину, тільки тут - назва “Пропозиція”. Раніше на пакетах в магазині була надрукована назва “Полісся-Продукт””, – каже представник ОПОРИ.

  Ціна пакету - 2.50 грн.

  Пакет білого кольору, на ньому червоними та синіми кольорами напис “Пропозиція твого міста” і знак, схожий на відмітку, яку ставлять у виборчому бюлетені. Саме такі кольори і в партійній символіці.

  Олександр Ракович у коментарі ОПОРІ зазначив, що це не пакети з назвою партії. “Там немає партії “Пропозиція”, там Пропозиція просто. Пропозиція твого міста. Слова “партія” там немає зовсім”, – вважає Ракович. 

  Ситуацію прокоментували і в місцевій організації партії “Пропозиція”. “Оскільки Житомирська обласна організація ПП "ПРОПОЗИЦІЯ" ще не проводила зборів (конференції) з висування кандидатів у депутати та на посади сільських, селищних та міських голів, то в силу приписів пункту 3 частини 1 статті 22 та  частини 1 статті 52 Виборчого кодексу України не являється суб'єктом виборчого процесу, а тому вимоги щодо розміщення перевиборчої агітації на неї в даний час не розповсюджуються”, – розповіли в пресслужбі партії. 

  Спостерігачі ОПОРИ раніше фіксували і наліпки з написами “Пропозиція твого міста” на вхідних дверях магазину “Полісся-Продукт”.

  За даними сайту Опендатабот, директором ТОВ “Полісся-Продукт” є Олександр Ракович. 

  Олександр Ракович у 2015 році балотувався і отримав мандат депутата Житомирської міської ради від “Радикальної партії Олега Ляшка”. На сайті міської ради станом на 16 вересня зазначено, що Олександр Ракович є головою фракції Радикальної партії. 

  3 липня Олександр Ракович взяв участь у  з'їзді  новоствореної партії мерів «Пропозиція». Про це повідомляли на сайті Житомир.info 

 
 
 
 

  ОПОРА нагадує, що у частині 1 статті 51 Виборчого кодексу зазначено, що передвиборна агітація - це здійснення будь-якої діяльності з метою спонукання виборців голосувати за або не голосувати за певного кандидата, партію (організацію партії) - суб’єктів виборчого процесу. Передвиборна агітація може здійснюватися у будь-якій формі та будь-якими засобами, що не суперечать Конституції України та законам України.

  У частині 5 статті Кодексу сказано, що прихована передвиборна агітація, а також розміщення або поширення матеріалів передвиборної агітації, не позначеної відповідно до вимог цього Кодексу, забороняються. Реклама друкованих видань (газет, журналів, книг), інших товарів та послуг з використанням прізвищ чи зображень (портретів) кандидатів, назв чи символіки політичних партій - суб’єктів виборчого процесу вважається передвиборною агітацією. До передвиборної агітації також належить використання символіки (гімну, прапора, розпізнавального знака, девізу) або логотипів партії - суб’єкта відповідного виборчого процесу, використання передвиборних слоганів, гасел кандидатів, партій (організацій партій) - суб’єктів відповідного виборчого процесу, а так само повідомлення про проведення видовищних чи інших публічних заходів на підтримку партії, кандидата або про підтримку зазначених заходів кандидатами, партіями (організаціями партій) - суб’єктами відповідного виборчого процесу, а також привернення уваги до участі у таких заходах партій чи певних осіб як кандидатів.

  Варто зазначити, що відповідно до підпункту 3, 4 пункту 1 статті 22 Кодексу, суб’єктом виборчого процесу відповідних виборів є: партія (організація партії), яка висунула кандидатів на відповідних виборах та кандидат, зареєстрований для участі у відповідних виборах у порядку, встановленому цим Кодексом.

Ірина Кирилович

 Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework