Декомунізоване погруддя Пархоменка з Житомира переїде до лісу на Сумщині і поповнить Парк радянського періоду

  Виконком Житомирської міської ради на позачерговому засіданні 18 вересня дозволив КП «Зеленбуд» передати комунальному закладу Сумської обласної ради демонтоване погруддя червоного командира Олександра Пархоменка.

  «Надати дозвіл КП «Зеленбуд» на укладання договору щодо передачі та зберігання пам’ятника Пархоменку до комунального закладу Сумської обласної ради», – озвучила проєкт рішення виконкому заступниця Житомирського міського голови Світлана Ольшанська.

  Члени виконкому підтримали проєкт рішення.

  У коментарі Житомир.info заступниця мера Світлана Ольшанська пояснила, що від музею Сумської обласної ради надійшло звернення з проханням передати погруддя, яке буде використане як експозиція.

  «У нас є звернення комунального музею Сумської обласної ради. Вони роблять експозицію і просять цей пам’ятник передати їм на відповідальне зберігання і для експозиції. Саме тому рішенням виконкому було надано дозвіл КП «Зеленбуд» підписати договір на передачу погруддя», – розтлумачила Світлана Ольшанська.

  Аби дізнатися більше про те, куди саме переїде бюст Пархоменка, Житомир.info звернувся до Сумського обласного краєзнавчого музею. Там пояснили: погруддя встановлять поблизу міста Путивль, у музеї «Спадщанський ліс», який є однією з філій Путивльського державного історико-культурного заповідника.

  «У нас на території Сумської області є державний історико-культурний заповідник у місті Путивль. Біля Путивля є «Спадщанський ліс», це філія Путивльського заповідника. І саме в цьому «Спадщанському лісі» вже третій рік формується так званий Парк радянського періоду, куди звозять скульптури тоталітарного періоду: «ленінів», інших вождів усіляких, піонерів, комсомольців-активістів. І це було звернення від заповідника в Путивлі, щоб комунальний заклад Житомира передав бюст Пархоменка для поповнення Парку радянського періоду», – розповів директор Сумського обласного краєзнавчого музею Владислав Терентьєв.

  Парк радянського періоду сусідитиме з музеєм військової техніки та музеєм партизанської слави.

  «Це той самий ліс, що пов'язаний з ім’ям Сидора Ковпака – партизанського командира (командира Путивльського партизанського загону). І там поряд музей партизанів, а також музей військової техніки просто неба, і за партизанським музеєм – опорядкована ділянка лісу. І саме туди звозять ці скульптури», – зазначив директор Сумського обласного краєзнавчого музею.

 Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework