У Житомирі в житлових будинках навколо будівництва бізнес-центру проведуть додаткову експертизу

  У Житомирі в житлових будинках навколо будівництва бізнес-центру по вулиці Київській, 50, проведуть додаткову експертизу. Експертну компанію обиратимуть самі мешканці будинків.

   Таке рішення було прийняте на спільній зустрічі жителів, представників забудовника та влади, - розповідає suspilne.media.

  Будівництво бізнес-центру на Київській, 50 розпочалося два роки тому. За словами жительки будинку Людмили Кошури, відтоді в оселях людей, які проживають у сусідньому домі, та у під’їздах будівель руйнуються стіни і підлога:

  "Тут дуже близько ґрунтові води. Хіба забудовник цього не знав? Чи представники влади не знали? Ми вже скільки боремося, а добитися нічого не можемо".

  За словами Людмили Кошури, проти цього будівництва люди виступали вже кілька разів. 18 вересня вони написали звернення і знову пішли з ним до Житомирської міськради.

  Житомирянка Оксана Моргунова проживає у житловому будинку поруч із територією, де споруджують бізнес-центр. На зустріч до міської ради жінка прийшла із немовлям. Каже, що через будівництво, яке, за її словами, триває попри рішення суду, в її оселі потріскалася стеля.

  Деформації у квартирах могли виникнути через неправильно виконаний проєкт будівництва, говорить директор департаменту містобудування та землеустрою Ігор Блажиєвський:

  "Якщо проєктант помилився, то ми маємо це перевірити і виправити. Я, як фахівець, який знається на будівельних моментах, розумію, що, може, палі треба було по-іншому забивати, ґрунт виймати і заливати каркас та бетон, а не вдавлювати. А якщо вдавили, то треба думати, куди землю дівати. А то вона почала сунутися і тиснути на фундамент сусіднього дому. Можливо. Я не знаю. Треба перевірити. Десь є помилка, і потрібно її виявити та усунути".

  Компанія, яка будує бізнес-центр, готова провести додаткову незалежну експертизу. Представник забудовника Олександр Волчелюк розповів Суспільному, що вони самі запропонували провести цю експертизу. І оскільки прозвучали сумніви щодо можливої незаангажованості фахівців, то компанія погодилася, щоб експертів для цієї справи відшукали самі жителі будинку.

 Новини Житомира

 

Прочитано 2058 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework