На сайті Житомирської міської ради публікують фото із заходів за участю мера, який є потенційним кандидатом і перебуває у відпустці

  Житомирський міський голова Сергій Сухомлин офіційно перебуває у відпустці, але відвідує заходи, організовані міською радою, та фігурує в публікаціях на сайті мерії.

 

  Сергій Сухомлин є потенційним кандидатом на посаду міського голови від партії “Пропозиція”.

  15 вересня під час візиту лідера партії Бориса Філатова до Житомира Сергій Сухомлин прокоментував ОПОРІ, що офіційно перебуває у відпустці.

  У пресслужбі уточнили, що відпустка з 9 по 28 вересня.

  Однак, вже наступного дня міський голова поїхав інспектувати будівництво  двох дитячих будинків сімейного типу для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування на провулку  Евеліни Ганської, 33-33А. Інформацію про це потенційний кандидат розмістив на своїй сторінці у Facebook. Новина  з коментарем мера з'явилася і на офіційному  сайті міської ради.

  Тоді у пресслужбі Сухомлина ОПОРІ повідомили, що міський голова відвідав будівництво за власним  бажання. 

  “Там від міської ради була Ольга Бібла, він приїхав за власним бажанням”, – кажуть у пресслужбі.

 Варто зазначити, що 18 вересня відбулося засідання виконавчого комітету міської ради і проводила його заступниця міського голови Світлана Ольшанська.

  Сергій Сухомлин 18 вересня був присутній на відкритті нової спортивної зали в ЗОШ №10. У тексті новини на сайті мерії про присутність Сухомлина не зазначають, хоча на фото він є.

  На своїй сторінці у соцмережі Сергій Сухомлин опублікував фотозвіт із заходу і написав: 

  “Сьогодні відкрили нову спортивну залу в ЗОШ №10 Житомира. Раніше цей навчальний заклад підлягав під термін «малокомплектний», тут навчалось 230 дітей. Завдяки нашій спільній роботі тепер тут навчається вдвічі більше учнів! І вона точно не малокомпелектна! Вдячний діючому директору школи Олександр Величко, викладачам, батькам та депутатам. Окрім нового спортзалу в ЗОШ  №10 є й тренажерна зала! Вже скоро тут відбуватимуться заняття баскетбольної команди. А ще — відкрито сучасну медіатеку! Гарного навчання учням, здоров’я нам усім”.

  Разом з мером до школи прийшли і чинні депутати міської ради та потенційні кандидати від партії “Пропозиція”: Юрій Мойсеєв, Тетяна Онопрієнко,  Олександр Черняхович, Олександр Ракович, Василь Шевченко та депутатка і потенційна кандидатка від партії “Опозиційна платформа - за життя” Наталія Леонченко. Була присутня на заході і депутатка обласної ради від партії “Об'єднання “Самопоміч” Олена Галагуза. 

  Фото зі сторінки Олександра Величка

   На фото видно, що гості без захисних масок. Що викликало активне обговорення в групі “Освіта Житомира” у соціальній мережі.

  Того ж дня на стадіоні “Спартак-Арена” відбулася партійна конференція “Пропозиції”.

  “Сьогодні був обраний кандидатом на посаду Житомирського міського голови від «Пропозиції».Наша команда дуже сильна. Ми йдемо у всі ради. Відповідальність у нас спільна. Люди не голосуватимуть за пусті гасла, гарні відео. Люди обиратимуть тих, хто вже щось зробив. От і сьогодні представляли наших кандидатів на оновленому стадіоні «Спартак-Арена», який рік тому відкрили...”, – написав у себе на сторінці Сергій Сухомлин.

  Фото зі сторінки Сергія Сухомлина

  19 вересня день своєї відпустки міський голова присвятив спорту - відвідав чемпіонат України з веслування на човнах “Дракон”, який вперше проходив у Житомирі. 

  Фотозвіт із заходу опублікували на сайті міської ради. На фото видно, що Сергій Сухомлин - на сцені разом з організаторами відкрив чемпіонат, а потім вручав медалі командам.

Фото з сайту міської ради

21 вересня  міський голова і потенційний кандидат спільно з нардепом від партії “Слуга Народу” Ігорем Герасименком передали пологовому відділенню лікарні №1 новий апарат ШВЛ, придбаний за бюджетні кошти.  

  На сайті міської ради у тексті новини коментарі мера відсутні, але фото за його участю опублікували.

  21 вересня, як і кожного понеділка,  Сергій Сухомлин на своїй сторінці у Facebook провів онлайн прийом громадян та відповів на запитання. Трансляція велась з кабінету мера.

  У коментарі ОПОРІ Сергій Сухомлин зазначив: 

  “На сайті міської ради інформації не даємо, зокрема після ваших зауважень. Якщо б я не взяв відпустку, то казали б, що під час роботи займаюсь передвиборною агітацією. А ті заходи, які я зараз відвідую — це про проекти, які втілювали й раніше. Це обов’язок міського голови навіть в свій вільний час займатись проблемами міста. В подальшому просимо вас надавати офіційні запити”.

  ОПОРА підготувала прототип Кодексу поведінки посадових осіб та державних службовців під час виборчого процесу в якому зазначено: 

  “Визначення виборчого процесу в Кодексі включає в себе не тільки офіційний період проведення передвиборної агітації кандидатами і партіями, але також охоплює всі інші етапи виборів. А також період, що безпосередньо передує початку виборчого процесу.  

  Під поняттям “адміністративного ресурсу” в Кодексі розуміються людські, фінансові, матеріальні, натуральні, а також нематеріальні ресурси, що використовуються посадовими особами та державними службовцями на виборах і джерелом походження яких є контроль над персоналом органів публічної адміністрації, фінансами та їх розподілом, доступом до обладнання та ЗМІ. Також до “адміністративного ресурсу” відноситься ресурс, який посадовці та службовці можуть мати у формі престижу (репутації) або впізнаваності в очах громадськості з огляду на їх статус як виборних або призначених осіб і який може трансформуватися в політичну чи іншу форму підтримки”.

Інструкція “Як підписати Кодекс етичної поведінки під час місцевих виборів” опублікована на офіційному сайті ОПОРИ.

  У пункті 3 частини 5 статті 12 Виборчого кодексу України зазначено, що рівність прав і можливостей кандидатів, партій (організацій партій) - суб'єктів виборчого процесу брати участь у виборчому процесі відповідних виборів забезпечується рівним та неупередженим ставленням органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних та комунальних підприємств, закладів, установ, організацій, їх посадових та службових осіб до кандидатів, партій (організацій партій) - суб'єктів відповідного виборчого процесу.

  У частині 12 статті 57 Виборчого кодексу України йдеться, що кандидатам на відповідних виборах, які займають посади, у тому числі за сумісництвом, в органах виконавчої влади та органах місцевого самоврядування, державних, комунальних підприємствах, закладах, установах, організаціях, військових частинах (формуваннях), забороняється залучати для передвиборної агітації або використовувати для будь-якої роботи, пов'язаної з проведенням передвиборної агітації, підлеглих їм осіб, службовий транспорт, зв'язок, устаткування, приміщення, інші об'єкти та ресурси за місцем роботи, а також використовувати службові чи виробничі наради, збори колективу для проведення передвиборної агітації.

 Новини Житомира

 

Последнее изменение Пятница, 25/09/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework