Цікавий досвід: в одному з райцентрів Житомирщини будинки опалюють електрикою, а не газом

  Хорошів – єдиний районний центр Житомирщини, де будинки та установи опалюють електрикою, а не газом. Із 165 будинків селища 44 користуються електроопаленням. Переходити на газ місцеві жителі не збираються.

   15 жовтня в Україні має офіційно розпочатися опалювальний сезон. Хорошів – єдиний районний центр Житомирської області, де не було підведено газопостачання. Багатоквартирні будинки опалювала котельня одного з місцевих підприємств, яке перестало працювати у 1995 році. Відтоді люди почали ставити буржуйки та газові балони прямо у квартирах. Так тривало 13 років, доки у селищі не вирішили перейти на електричне опалення, - розповідає suspilne.media.

Цікавий досвід: в одному з райцентрів Житомирщини будинки опалюють електрикою, а не газом  Замінили всі мережі, збільшили потужність підстанцій, збудували нові, заклали нові мережі у житлові будинки і встановили нові лічильники, розповів кореспондентам Суспільного очільник Хорошівського РЕМу Олександр Бура.
Цікавий досвід: в одному з райцентрів Житомирщини будинки опалюють електрикою, а не газом  Житель Хорошева Ігор Ткач живе у п'ятиповерховому будинку, в якому одним із перших встановили електричне опалення:

  "Нам РЕМ підвів електроенергію, кабелі ідуть по всій квартирі – вони підведені на бойлер, електричну колонку, конвектор. Вигідно це тим, що з 1 жовтня до 1 травня працює двозонний тариф. І електроенергія у нічний час іде за 45 копійок, а вдень – за 90 копійок. За трикімнатну квартиру у зимові місяці я плачу близько 2 тисяч гривень".

Цікавий досвід: в одному з райцентрів Житомирщини будинки опалюють електрикою, а не газом  Нині у Хорошеві електроопалення працює у 44 із 165 будинків. Електричну енергію для обігріву використовують також і в Будинку культури, каже начальник районного відділу культури Олег Шишук:

  "Два роки тому селищна рада виділила нам 80 тисяч гривень. Встановили інфрачервоні панелі, які гріють не повітря, а предмети. Ми вмикаємо їх за кілька годин до початку заходу, і коли людина сидить чи стоїть, на неї іде тепло".

Цікавий досвід: в одному з райцентрів Житомирщини будинки опалюють електрикою, а не газом  Якщо газ до селища не провели раніше, то зараз це і поготів зробити нереально, каже голова Хорошівської районної державної адміністрації Анатолій Стужук. Та і потреби в цьому також, за його словами, немає:

  "Ціна на підключення і підведення газопроводу дуже велика, а будинки вже електрифіковані. Я такої необхідності не бачу".

  Нині енергетики готуються до початку опалювального сезону – зокрема, перевіряють обладнання, аби упередити аварійні вимкнення і не залишити 44 будинки без тепла.

 Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework