На Житомирщині підприємця-організатора злочинної групи підозрюють у незаконному збуті іноземним компаніям пиломатеріалів майже на 4 млн грн (ФОТО)

  Житомирська обласна прокуратура здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні за фактами збуту незаконно зрубаних дерев з використанням підроблених документів та легалізації грошових коштів, одержаних злочинним шляхом, скоєних організованою злочинною групою.

 

   Наразі, за погодженням із процесуальним керівником, організатору групи повідомлено про підозру у скоєнні злочинів зач. 3 ст. 209, ч. 4 ст. 246, ч.ч. 1, 4 ст. 358 КК України.

  Також, 24.09.2020, до суду скеровано клопотання про обрання підозрюваному  запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

   За даними слідства підприємець, житель Донецької області,у жовтні 2019 року організував та очолив стійке злочинне угрупування, залучивши свогоіноземного бізнес-партнера (з Туреччини) та знайому житомирянку.

  Уподовж жовтня-листопада минулого року члени організованої групи, використовуючи підроблені документи про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів, а також реквізити підконтрольного їм товариства, яке фактично не займалося господарською діяльністю, незаконно збули іноземній компанії пиломатеріали з дерева породи сосна обсягом майже1170 м3вартістю понад2, 9 млн грн.

  Аби приховати свою протиправну діяльність від правоохоронців, фігурант справи змінив злочинну схему, залучивши до неї власника підприємства зКоростенськогорайону. Використовуючи відповідні документи та реквізити цьогопідприємства, «ділки» збули іноземній компанії 485 м3пиломатеріалів з дерева породи сосна вартістю понад  1, 1 млн грн.

  Отримані від злочинної діяльності грошові кошти - понад 2,6 млн грн легалізували, перевівшина банківські рахунки підконтрольних суб’єктів господарської діяльності.

  Досудове розслідування проводить Головне управління Нацполіції в області. Оперативний супровід здійснює УСБУ в області.

Пресслужба Житомирської обласної прокуратури

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework