Житомирська лікарня №1 вимагає у пацієнтів закупати товари, які вони мають отримати безкоштовно по договору з НСЗУ

Житомирська лікарня №1 вимагає у пацієнтів закупати товари, які вони мають отримати безкоштовно по договору з НСЗУ

  У Житомирській міській лікарні №1 у пацієнтки вимагали закупати рукавички та вакутайнери для того, щоб та могла отримати послугу, хоча на сайті «Еliky.in.ua» вказано, що лікарня забезпечена усім необхідним, і послуга має бути безоплатною.

  «От як змінити систему? В патології вагітних при прийомі просять купити рукавички та вакутайнер. На сайті ”Еliky.in.ua” пише, що і те і інше в лікарні є. Що це? Людський фактор, чи шалений супротив реформі?», - написала на своїй сторінці у Фейсбук житомирянка Галина Фесюк, - зазначає zt.20minut.ua.

  І дійсно, на скріншотах, що жінка додала до публікації, чітко видно, що у наявності в лікарні є 3413 штук вакутайнерів, а рукавичок – 15 710 пар. А на папірці, який жінці дали в лікарні, вказано, що вона має придбати за власний кошт: рукавички нестерильні – 5 пар, вакутайнер біохімія – 3 шт,  вакутайнер коагулограма – 1 шт, вакутайнер ЗАК – 1 шт. 

b84f3bfd190a8750ad184e24b7cc8243c79a711a

6fbcd37a2339d6ef533a03cf9668d0f150895c84

  Чому склалася така ситуація, і як реагує на подібне міська влада, журналісти редакції «20 хвилин» дізналися у заступниці міського голови Марії Місюрової.

  «Це дійсно непорозуміння, прикра ситуація, тому що лікарня забезпечена в повному обсязі. На превеликий жаль є людський фактор, який іноді спрацьовує. Зараз пологи відбуваються повністю за рахунок НСЗУ, і лікарня повністю забезпечена. Звісно, бувають деякі моменти, коли, наприклад, потрібно купити ліки, які не входять в національний перелік, і тому, можливо, пропонується їх придбати. Але все те, що потрібно для проведення фізіологічних пологів та кесарева розтину – все це є в наявності в лікарнях».

  Тим часом в коментарях містяни відгукуються не дуже позитивно, мовляв, це звичайнісінька корупція.

  «Банальна корупція», - зазначає в коментарях Павло Паламарчук.

  На питання авторки публікації «І от що робити? 99.9% просто ідуть і все купують?» порадили звертатися зі скаргою на гарячу лінію НСЗУ (Національна служба здоров'я України).

  Основна проблема в тому, що більшість купує і приносить до лікарні усе необхідне по списку, проте лікарні вже забезпечені. 

  Як зазначила в коментарях до допису Галина Фесюк: «Мені вже зайшли та сказали нічого не купувати. Бо втрутилась профільна заступниця міського голови. Але це ж мені повезло що ви всі є в мене в друзях. А інші мовчки все купують».

  І це реальна проблема, коли лікарі, медичні сестри, по факту, паразитують на пацієнтах, вішаючи локшину на вуха про те, що лікарні нічим не забезпечені, і друкуючи список, в якому вказані всі ті товари, які має надати, безпосередньо, медичний заклад. 

  Коли почнуть контролювати подібні випадки – невідомо. Допоки лише ті, хто потрапив у таку ситуацію, можуть надати розголосу, а міській владі – байдуже, вона не шукає причин, а лише працює над наслідками.

 Новини Житомира

 

Последнее изменение Среда, 30/09/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework