На Житомирщині посадовця засуджено до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна за підбурення до надання 6000 доларів США за одержання земельної ділянки

На Житомирщині посадовця засуджено до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна за підбурення до надання 6000 доларів США за одержання земельної ділянки

  Житомирською обласною прокуратурою підтримано публічне обвинувачення стосовно начальника територіального відділу Головного управління Держгеокадастру в області.

  За принципової позиції прокурора обласної прокуратури, вироком Червоноармійського районного суду посадовця визнано винним у підбуренні до надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище (ч. 3 ст. 369 КК України) та скоєнні шахрайства, що завдало значної шкоди потерпілому (ч. 2 ст. 190 КК України) та призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

  Судовим рішенням визнано, що начальник територіального відділу Держгеокадастру місцевому жителю, який звернувся до нього щодо одержання у користування землі для сільськогосподарського виробництва площею 12 га у Пулинському районі «пояснив», що наділ можна одержати за певну плату - 6 000 доларів США (з розрахунку 1000 доларів США за 2 га).

  До того ж, чиновник запевнив громадянина, що нібито ці кошти він передасть своєму керівнику, який успішно вирішить питання про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення 12 га землі з правом передачі у власність для ведення особистого селянського господарства. Хоча насправді не мав намірів будь-кому передавати кошти.

  Під час одержання першої частини неправомірної вигоди на суму 3700 доларів США начальник територіального відділу ГУ Держгеокадастру в області був затриманий правоохоронцями.

Пресслужба Житомирської обласної прокуратури

 Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework