Житомирський військкомат передав до поліції матеріали на ухилянтів від служіння в армії

Житомирський військкомат передав до поліції матеріали на ухилянтів від служіння в армії

  9 жовтня Житомирський об’єднаний міський військовий комісаріат передав в поліцію матеріали щодо призовників, які на початку жовтня, маючи на руках бойову повістку, не з’явилися для відправки у військо.

   Про це Суспільному розповів житомирський військовий комісар Олександр Варивода. За його словами, кожен юнак, який пройшов медичну комісію, визнаний придатним до військової служби та отримав бойову повістку з вказаним номером команди, датою і часом відправки на строкову службу, повинен обов’язково прибути на збірний пункт:

  "Якщо призовник не з’являється на відправку до збірного пункту, це загрожує йому порушенням кримінальної справи. Призовнику доведеться відповідати, якщо правоохоронці доведуть, що він має повістку і свідомо ухиляється від служби в армії".

  Олександр Варивода розповів, що з 5 по 7 жовтня вже відбулися перші відправки юнаків на строкову службу до лав Збройних Сил України. П’ятеро осіб, які мали бойові повістки на руках, не з’явилися у визначений час на збірному пункті.

  "9 жовтня документи на п’ятьох ухилянтів від служіння в армії передали до поліції для відкриття кримінального провадження за статтею 335 Кримінального кодексу України", – сказав військовий комісар. За його словами, ухилення від призову є злочином, який карається обмеженням волі на строк від одного до трьох років.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework