За час пандемії коронавірусу з медзакладів Житомира звільнилися 37 лікарів та сотня медсестер, найбільше вакансій в лікарні №2

За час пандемії коронавірусу з медзакладів Житомира звільнилися 37 лікарів та сотня медсестер, найбільше вакансій в лікарні №2

  За час пандемії коронавірусної інфекції найбільше навантаження прийшлося на галузь медицини. Поміж ряду нагальних проблем, чи не найважливішим стає питання нестачі медичного персоналу, особливо в ситуації стрімкого зростання кількість хворих на коронавірус, які потребують стаціонарного лікування.

 

  За даними заступниці мера Житомира Марії Місюрової, які вона надала на запит Житомир.info, наразі у медичних закладах міста існує потреба у понад 170 спеціалістах (лікарях та медсестрах).

  Так, станом на 15 жовтня, залишаються вакантними 83 посади лікарів та є близько 90 вакансій середнього медперсоналу, половина з них – у Лікарні №2.

  Загалом, за увесь час пандемії, з 1 квітня по 15 жовтня 2020, з трьох міських лікарень та центру ПМСД звільнилися 37 лікарів та сотня медсестер.

  Зазначимо, на брифінгу 13 жовтня мер Житомира Сергій Сухомлин розповідав, що у лікарнях, де приймають пацієнтів з Covid-19, не вистачає інфекціоністів, анестезіологів, терапевтів, медсестер. За словами міського голови, у разі погіршення ситуації, влада буде відкликати лікарів з відпусток, також за допомогою звертатимуться до Житомирського інституту медсестринства.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework