У Житомирській області кандидат знявся з виборів через погрози, - координатор ОПОРИ

У Житомирській області кандидат знявся з виборів через погрози, - координатор ОПОРИ

  Конкуренція, яка переростає у конфлікти, передвиборча благодійність та зовнішня реклама без вихідних даних - саме так характеризують цьогорічну передвиборчу кампанію представники громадської мережі ОПОРА.

    Подробиці у матеріалі zhitomir.info.

  «Кампанія була характерна великою конкуренцією, частково вона переростала в конфлікти. Застосували технології чорного піару в Житомирі, Житомирському районі, Коростені, Чуднові та Чуднівському районі. Також ми зафіксували мінімум три випадки або погроз кандидату, або фізичного залякування, які можна трактувати як такі, що пов'язані з виборцями. Один з випадків призвів до того, що кандидат був вимушений знятися з балотування, але він вирішив не повідомляти про це публічно, не писати заяву до поліції, хоча ми йому рекомендували, оскільки переймався за безпеку свою та родини. Не зменшилася, на жаль, активність передвиборчої благодійності. Кандидати роздають все, що тільки можуть, та не приховують, що куплене за власні кошти, що можна трактувати, як потенційний непрямий підкуп виборців», - говорить координатор спостереження ОПОРИ за виборами в Житомирській області Тарас Чмут.

  Начальник ГУНП в Житомирській області Юрій Олійник зазначив, що за період виборчої кампанії поліція зареєструвала 88 повідомлень, за результатом яких зареєстровано 14 кримінальних проваджень.

  За словами координатора спостереження ОПОРИ за виборами в Житомирській області Тараса Чмута, серед зафіксованих порушень потенційне застосування адмінресурсу та непрямий підкуп виборців.

  «По частині випадків нами написані заяви до поліції. Що стосується кількості виявлених інцидентів, то в Житомирській області їх понад 400, з них близько 60% стосується порушень невідповідності проведення агітації - це розміщення зовнішньої реклами без вихідних даних, в неналежних місцях, не з повними або докладними вихідними даними, що може свідчить про фінансування не з виборчого фонду. Решта 40 % щодо роботи комісії, потенційного застосування адмінресурсу та інші ситуативні, у тому числі ті, які ми трактуємо, як непрямий підкуп виборця або передвиборча благодійність», - каже Тарас Чмут.

  У день виборів на дільницях забезпечувати порядок буде 4 тисячі 500 правоохоронців, а від громадської мережі ОПОРА працюватиме близько 100 спостерігачів.

  «В день виборів у нас працюватиме до 100 короткотермінових спостерігачів, 60% з яких буде покривати дільничні виборчі комісії в межах всеукраїнської статистичної вибірки. 40% працюватиме на визначених територіальних виборчих комісіях - це 6 комісій в межах області. Також у нас буде 4 мобільні групи, які будуть оперативно реагувати на зміни ситуації або порушення в кожному з центрів районів», - зазначає координатор спостереження ОПОРИ за виборами в Житомирській області Тарас Чмут.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework