Житомир: фейкові спостерігачі ОПОРИ виявились представниками Партії розвитку громад, посвідчення видала міська ТВК

Житомир: фейкові спостерігачі ОПОРИ виявились представниками Партії розвитку громад, посвідчення видала міська ТВК

  Протягом дня виборів 25 жовтня спостерігачі ОПОРИ на дільниці фіксували випадки, коли в журналі для реєстрації були зареєстровані люди з посвідченнями Громадянської мережі ОПОРА, які не є представниками організації. Таких випадків зафіксували 4. Ці люди виявились представниками Партії розвитку громад.  

  Зокрема, на дільниці №181447 з посвідченням ОПОРИ зареєструвалась Оксана Метельська. Спостерігачу ОПОРИ вдалося з нею поспілкуватись. Дівчина зазначила, що посвідчення їй видали в штабі Матвія Хренова, який є кандидатом на посаду міського голови від Партії розвитку громад.

  У штабі партії ОПОРІ підтвердила, що Оксана Метельська є спостерігачкою від Партії розвитку громад, і надали копію постанови ТВК про реєстрацію спостерігачів.

  «У неї посвідчення мало бути наше – Партії розвитку громад. Ми подавали такого спостерігача від нашої партії. Якщо їй видали посвідчення ОПОРИ випадково, то це не наша помилка. У нас є постанова ТВК, де вона зазначена, як спостерігач від нашої партії. Від нашої партії 111 спостерігачів, можливо, що це одне єдине яке так виписане. Видавались всім спостерігачам від Партії розвитку громад. На інших дільницях реєструвались і не було таких питань. Ми абсолютно не зазіхали на вашу громадську організацію ні в який спосіб», – сказав юрист партії Дмитро Вернидуб.

  Дмитро Вернидуб також підтвердив, що інші троє людей, які на дільницях зареєструвались з посвідченнями ОПОРИ – Тетяна Ткачук (ВД №181441), Ольга Тушинська (ВД №181423) та Дар’я Колодзінська (ВД №181397) є у поданні від Партії розвитку громад.

  «Виходить, що по нашому поданню їх зареєстрували, як ваших. Нам постанову видали, що вони за нами зареєстровані. Ми не перевіряли, тому що ми одразу отримували посвідчення і в ТВК їх роздавали. Не подивились ці люди. Ми двічі подавали подання, один раз на 60 чоловік, другий раз на 37 десь так. Уточніть у ТВК, чому так сталося. Не заглянули в посвідчення, а чому ТВК не заглянули, коли їх видавали, а чому члени ДВК не заглянули, коли їх реєстрували. Ситуація дуже проста, ми декілька разів міняли на інших спостерігачів, яким перший раз виписали посвідчення, ми міняли, бо прізвища не так, чи ще щось. Це людська помилка, яка мабуть не потребує витрачання стільки часу. Визначальною є постанова ТВК», – зазначив Дмитро Вернидуб.

  Спостерігачі ОПОРИ повідомляють, на дільницю приїхали працівники поліції, які опитали громадянку Оксану Метельську і станом на 21.50 вона покинула приміщення ДВК.

  У коментарі ОПОРІ голова міської ТВК Оксана Плис розповіла:

  «Скоріше за все недогляділи і не поміняли назву організації від якої був призначений спостерігач. Я так розумію, що вони і самі не бачили, хоча на даний момент я розумію, що вони б мали бачити це».

  ОПОРА нагадує, що відповідно до частини 2 статті 158-3 Кримінального кодексу України підробка або незаконне виготовлення виборчої документації, документації референдуму, використання або зберігання незаконно виготовленої чи підробленої виборчої документації, документації референдуму, а так само включення до виборчої документації чи документації референдуму завідомо недостовірних відомостей - караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк п’ять років.

Ірина Кирилович, комунікаційниця ОПОРИ у Житомирській області

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework