У Житомирській області суд оштрафував виховательку дитячого садочка, яка вдарила дитину

У Житомирській області суд оштрафував виховательку дитячого садочка, яка вдарила дитину

  Ружинський районний суд Житомирської області виніс вирок щодо виховательки Бистрицького дитячого садочка, яка вдарила дитину по сідницях. Жінку визнали винною та призначили їй покарання у виді 850 гривень штрафу.

   Вирок стосовно вказаної кримінальної справи Ружинський районний суд виніс 19 жовтня 2020 року. В Єдиному державному реєстрі судових рішень вирок був оприлюднений 22 жовтня, - пише zhitomir.info.

  Сам інцидент трапився майже рік тому, 29 листопада 2019 року. Вихователька зробила дитині зауваження. Однак та не відреагувала. Тоді працівниця дитсадка рукою вдарила дитину по сідницях.

  «29 листопада 2019 о 15 год. 40 хв. ОСОБА_1 та малолітня ОСОБА_3 перебувала в приміщенні молодшої та середньої групи Бистрицького ДНЗ, що знаходиться за адресою Житомирська область, Ружинський район, вул. Центральна, 59. В цей час, в ході виконання своїх службових обов`язків ОСОБА_1 зробила зауваження малолітній ОСОБА_3, на що остання не відреагувала. У зв`язку з вищевказаним у ОСОБА_1 виник умисел, направлений на умисне нанесення удару малолітній ОСОБА_3. Реалізуючи свій умисел, діючи з метою заподіяння удару, передбачаючи протиправний характер своїх дій та бажаючи при цьому настання відповідних наслідків у виді завдання фізичного болю, ОСОБА_1 нанесла один удар долонею правої руки в область сідниць малолітньої ОСОБА_3. Вказані дії ОСОБА_1, не спричинили тілесних ушкоджень потерпілій ОСОБА_3, однак завдали її фізичного болю», – йдеться у матеріалах суду.

  Вихователька свою вину визнала та пояснила, чому вдалася до рукоприкладства: з її слів, дитина мила руки у відрі з водою, якою протирали столи після вечері, на зауваження дитина не відреагувала, тому вона, вихователька, не втрималася і вдарила малюка по сідницях. У цей момент до кімнати зайшла мама дитини.

  Скріншот з вироку Ружинського районного суду

  Показання обвинуваченої не викликали у суду сумніву. При призначенні міри покарання суд врахував, що обвинувачена свою вину визнала та щиро розкаявся, а також те, що вона раніше не судима, заміжня, має на утриманні двоє неповнолітніх дітей, позитивно характеризується за місцем проживання та роботи. Про останнє свідчить те, що батьки вихованців ДЗН звернулися до директора закладу з клопотанням не звільняли виховательку з посади.

  Врешті, суд ухвалив «ОСОБА_1 визнати винною у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 126 КК України, та призначити їй покарання у виді штрафу в розмірі п`ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 (вісімсот п`ятдесят) гривень».

  На вирок може бути подана апеляція протягом тридцяти днів з дня його проголошення до Житомирського апеляційного суду через Ружинський районний суд Житомирської області з урахуванням особливостей, передбачених частиною 1 статті 394 КПК України.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework