12 годин у скафандрі та сон на підлозі: житомирянка про важкі умови, в яких щодня перебувають медики

12 годин у скафандрі та сон на підлозі: житомирянка про важкі умови, в яких щодня перебувають медики

  В лікарнях Житомира, у яких лікуються хворі на коронавірус, медики працюють у скафандрах 12 годин. Медичні костюми не провітрюються, тож цілий день люди працюють у мокрому від власного поту одязі.

  Про важкі умови, в яких щодня перебувають медики, розповіла на своїй Facebook-сторінці житомирянка, пацієнтка житомирської Ірина Яцик, - пише zhzh.com.ua.

  За її словами, не маючи змоги навіть витерти з себе піт через наявність рукавичок, медики постійно бігають від палати до палати, адже в кожній з них є хворі, у яких постійно температура понад 40 і потрібні крапельниці.

  "Я вночі вийшла в туалет. Перед ним на підлозі, обнявшись, спали 2 медсестрички. Бо лягати нема де, кожен куточок відділення з хворим, тому і лягли на пару хвилин, втомлені. В скафандрах та гумових рукавичках", – розповіла пацієнтка лікарні.

  За словами Ірини, вже за секунду медсестри підскочили з питанням, чи все гаразд.

  Вона зазначила, що з вікна лікарні одразу видно людей, які вже перехворіли на коронавірус або ж бачили, що відбувається у відділенні.

  "Вони у масках і на соціальній дистанції. Бо пережити жах задишки, ліжок в коридорі з хворими, які ледве очима водять, цілодобових крапельниць, коли руки німіють від того, що поворушити не можеш і мурашки по тілу сприймаєш як радість, бо живий ще", – зазначила жінка.

  Пацієнтка закликає людей берегти своє здоров'я, носити маски та тримати дистанцію.


 

  "Лікарень у нас мало, лікарі теж люди, хворіють так само. Бережіть себе та рідних! COVID-19 існує. Попри всі масонські змови та домовленості. Попри всі наші вірування в те, що мине легко і що "мене це не стосується", – сказала вона.

  Під час брифінгу в ОДА стало відомо, що в лікарнях Житомира і області не вистачає інфекціоністів, анестезіологів та середнього медичного персоналу. Розглядається можливість залучення студентів.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework