Бюджет Житомирської міської ОТГ за 9 місяців 2020 року виконано на 94%: Надходження - майже 2 млрд грн.

Бюджет Житомирської міської ОТГ за 9 місяців 2020 року виконано на 94%: Надходження - майже 2 млрд грн.

  До бюджету громади за 9 місяців поточного року надійшло майже 2 млрд  бюджетних коштів, у тому числі 1 млрд 756,8 – це доходи загального фонду. Відповідно до планових показників за 9 місяців бюджет недовиконано на 85,8 млн грн або виконано на 94 %.

  У порівнянні з минулим роком  за аналогічний період зростання  доходів загального фонду  складає 7,1%.

  4 листопада, під час чергового засідання виконавчого комітету членами виконкому було погоджено звіт про виконання бюджету Житомирської міської об’єднаної територіальної громади за  9 місяців  2020 року.

   «За показниками спеціального фонду ситуація аналогічна, - каже  директорка департаменту бюджету міської ради Діна Прохорчук. – Всі показники  виконані : і по бюджету розвитку, і по цільовому фонду і фонду природи. Маємо позитивну динаміку  в порівнянні з минулим роком …»

  Доходи загально фонду на 2020 рік  у місцевому бюджеті заплановано до фактичних показників попереднього року  на рівні  110,3 % . Разом з тим,  за 9 місяців 2020 року обсяг недоотриманих коштів становить 159 млн грн. Причина – втрати бюджету через карантинні заходи для протидії коронавірусу.

  «В  цілому  в Україні  всі місцеві бюджети зросли на 3,5 % у порівнянні до попереднього року. Бюджети Житомирської області  у зазначений період зросли на 4,6 %.  Зростання ж  надходжень загального фонду до  бюджету громади Житомирської міської ОТГ становить 7,1%. У Iкварталі  зростання  становило  майже 19%, в  II– 100% , III – 3,7 % », - каже Діна Прохорчук.  Такі показники займають середню позицію серед бюджетів  міст обласних центрів.

  Видаткова частина загального фонду виконана на 65,7 %, і заборгованості по загальному фонду немає. Забезпечено своєчасну й у повному обсязі  виплату заробітної плати працівникам, оплату енергоносіїв  та фінансування зобов’язань. За 9 місяців та станом на сьогодні профінансовано капітальні видатки відповідно до потреб.

  «Сподіваємося, що рік закінчиться з мінімальною заборгованістю», - каже Діна Прохорчук. «А для цього  має працювати  бізнес, навіть в таких непростих умовах, що склалися. Інакше навіть захищені видатки профінансувати буде складно», - додала  заступниця міського голови Світлана Ольшанська.

  Звіт про виконання бюджету Житомирської міської об’єднаної територіальної громади за   9 місяців  2020 року буде подано на  розгляд  міської ради.

Пресслужба міської ради

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework