У Житомирі в обласному центрі вдвічі скоротилася кількість донорів

У Житомирі в обласному центрі вдвічі скоротилася кількість донорів

  У Житомирському обласному центрі крові та його регіональних відділеннях вдвічі скоротилася кількість донорів. Потреби в донорській крові натомість зростають.

 

  Про це Суспільному розповів директор Житомирського обласного центру крові Анатолій Чугрієв. За його словами, на скорочення кількості донорів уплинув карантин:

  "Ми спостерігаємо скорочення донорів у відділах у Новограді-Волинському та Коростені. У них за тиждень могло були від 50 до 60 донорів, але зараз це 20-25 донорів. Ну і в нашому центрі теж іде скорочення. Якщо раніше до нас приходили 40-50 донорів, то сьогодні це 18-20 донорів. Вплинула ситуація з карантином. У першу чергу, на наш погляд, зменшилася кількість студентів. Також люди стараються бути вдома на самоізоляції. Але лікарні завжди потребують компонентів крові. Давайте згадаємо, скільки в нас ДТП та надзвичайних ситуацій. Їх кількість не скорочується, а збільшується. Відповідно, надходження таких постраждалих у лікарні теж збільшується. Щотижня лікарні у нас замовляють приблизно 120-130 доз еритроцитів. За минулі два тижні ми видали менше доз, ніж хотіли б видати".

У Житомирі в обласному центрі вдвічі скоротилася кількість донорів  Житомирянка Тамара Артемчук постійний донор центру крові. У жінки універсальна перша група крові, яка підходить усім людям.

  "Донорство – це обов’язок майже кожної людини. Перша група дуже важлива, бо онкологія і коронавірус – майже сумісні речі. Приходьте, здавайте і не бійтеся", – розповіла Тамара Артемчук.

У Житомирі в обласному центрі вдвічі скоротилася кількість донорів  Олексій Гурський навчається в Києві. На період дистанційного навчання хлопець повернувся у Житомир. Нещодавно йому виповнилося 18 років, тому він вирішив стати донором.

  "Я вирішив стати донором. Просто для себе прийшов. Можливо, комусь потрібна моя кров, щоб врятувати життя", – сказав Олексій Гурський.

 

Автор: Сергій Богінський

Камера: Віктор Підвисоцький

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework