Житомирський обласний центр зайнятості зупинив прийом громадян та перейшов на дистанційну роботу

Житомирський обласний центр зайнятості зупинив прийом громадян та перейшов на дистанційну роботу

  Житомирський обласний центр зайнятості з 9 листопада тимчасово зупинив особистий прийом громадян та надає послуги дистанційноВ окремих випадках людей приймають біля входу в приміщення структурних підрозділів служби зайнятості.

   Про це Суспільному повідомила заступниця директора Житомирського обласного центру зайнятості Тетяна Касімцева. За її словами, це пов’язано з встановленням "червоного" рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на Житомирщині.

  Центр зайнятості продовжує свою роботу дистанційно, працівники Центру здійснюють підбір роботи для безробітних. Спілкування відбувається в телефонному режимі або за допомогою електронного зв’язку.

  Тетяна Касімцева розповідає, що реєстрація в службі зайнятості як безробітного, в тому числі подання заяви на надання або поновлення статусу безробітного та призначення допомоги по безробіттю, здійснюється при особистому прийомі або через портал державних послуг "Дія" з електронним цифровим підписом.

  "Особисті консультації надаємо, але в окремих випадках, – каже заступниця директора Житомирського обласного центру зайнятості Тетяна Касімцева, – тому що існують віддалені села, де немає інтернет зв’язку. Є окремі облаштовані місця біля входу в приміщення структурних підрозділів служби зайнятості, виходить фахівець і приймає відповідні документи у людини".

  Також, Тетяна Касімцева повідомляє, що у порівнянні з минулорічним періодом (січень-жовтень 2019 року та січень-жовтень 2020 року), кількість людей, які отримали статус безробітного протягом періоду збільшилася – на 118% і на 130%.

  За останніми даними, станом на 6 листопада, кількість осіб, які мають статус безробітного – 16 тисяч 399 людей. Але, за перші 5 днів листопада вже працевлаштували 570 людей, з них 319 безробітних.

  "І в дистанційному режимі ми продовжуємо працювати не лише з безробітними, а й роботодавцями. Відслідковуємо, якщо є потреба у роботодавця, то обов’язково з ним в цьому напрямку працюємо. І на 6 листопада у нашій базі була 2 тисячі 231 вакансія. У роботодавців є потреба", – зазначає Тетяна Касімцева.

  За словами заступниці директора Житомирського обласного центру зайнятості, карантин вплинув на галузі по-різному, найбільше постраждали туризм, розважальні заклади, кінотеатри, культура, виставковий бізнес. Найменш вразливою виявилася роздрібна торгівля, а виграли технології, фармацевтика, логістика, виробництво суперфудів.

Новини Житомира

 

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework