На Житомирщині викрито та припинено спробу відновлення незаконного  видобування каменю-пісковику

На Житомирщині викрито та припинено спробу відновлення незаконного  видобування каменю-пісковику

  Коростенська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні  за фактом незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення  - каменю-пісковику в Олевському районі (ч. 2 ст. 240 КК України).

   За даними слідства, на земельній ділянці сільськогосподарського призначення площею 1,86 га, яка перебуває у комунальній власності сільської ради, приватне підприємство у штучно створеному кар’єрі глибиною до 5 метрів шириною понад 50 метрів, самовільно здійснювало видобування каменю-пісковику без відповідних дозвільних документів.

  Попри те, що проводяться слідчі дії, працівниками місцевого відділення поліції спільно із співробітниками УСБУ в області викрито спробу відновлення протиправного видобування корисної копалини. Зокрема виявлено, що поруч із цим кар’єром місцевий житель екскаватором розчищав нову земельну ділянку, знімаючи поверхневий шар ґрунту без спеціального дозволу, таким чином облаштовуючи незаконне видобування каменю-пісковику.

  Наразі техніку вилучено.

  За погодженням із процесуальним прокурором, подано клопотання про накладення на неї арешту, яке наразі перебуває на розгляді в Олевському районному суді.

  Розгляд клопотання про арешт майна у суді забезпечуватиме Коростенська місцева прокуратура.

  Досудове розслідування проводить Олевське відділення поліції.

 

Пресслужба Житомирської обласної прокуратури

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework