У чотитирічної дівчинки із Житомирщини жахлива вроджена вада хребта, і стамбульські лікарі взялися за її порятунок

У чотитирічної дівчинки із Житомирщини жахлива вроджена вада хребта, і стамбульські лікарі взялися за її порятунок

  Чотири місяці у турецькій клініці лікувалася наша маленька землячка Маргаритка ПРАВОСУД  із Малинівки. У чотитирічної дівчинки жахлива вроджена вада хребта, і стамбульські лікарі взялися за її порятунок.

   Через деформацію тіла у манюні стали відмовляти ніжки та потерпати всі внутрішні органи. Якби Маргаритку прооперували одразу після народження, нічого б цього не було. Але українські медики, не помічаючи основної проблеми, одягли на дівчинку ортопедичний корсет Шено, і мало не скалічили крихітку, якщо не сказати більше… Коли мама Марія привезла її на консультацію у Стамбул до одного з кращих нейрохірургів світу Мемета Озеки, той нікуди їх не відпустив і наполіг на терміновому оперативному втручанні, оскільки міг розірватися спинний мозок і малечу ніщо б не врятувало, - розповідає газета  "Малинські новини".

  Першу операцію турецькі нейрохірурги зробили наприкінці літа — у дівчинки було видалено дві кісточки, які здавлювали спинний мозок і завдавали крихітці неймовірний біль та страждання. Наступне оперативне втручання планувалося через два місяці, але нейрохірурги побоялися ризикувати життям дівчинки, бо патологія виявилася ще складнішою, ніж здавалася під час попередніх обстежень. Отож лікарі змінили хід лікування, спершу прикріпивши манюні до голівки конструкцію Гало, яка мала дещо вирівняти спинку та підготувати до наступних операцій. Через місяць їй стало значно краще і можна було продовжувати лікування, але мама і дівчинка змушені були чекати довгі тижні.

  П’ять разів оперативне втручання зривалося через пандемію КОВІДу — лікарня була переповнена хворими на коронавісну хворобу, котрі потребували термінової реанімаційної допомоги. Нарешті минулого тижня Маргаритку прооперували вдруге. Попередньо турецькі лікарі консультувалися з колегами із США, зважуючи кожен свій крок, аби не нашкодити українській пацієнтці. Все пройшло чудово. «Це було геніально, таких оперативних втручань у світі одиниці. Лікарі раділи, що їм вдалося зробити унікальну операцію на спинному мозку», — зазначає пані Марія.

  Тепер декілька місяців крихітка проходитиме реабілітацію вдома. Цього понеділка літак доставив Маргаритку з мамою в Україну. Через деякий час турецькі нейрохірурги ще раз замінять титанову конструкцію у тілі дівчники, а навесні її чекає ще одне оперативне втручання.

  Шлях до повного одужання довготривалий і коштує чималих грошей. Весь цей час мама з дівчинкою жили в Стамбулі. Крім медичних послуг, витрачалися захмарні суми на проживання і харчування. Мама Марія сама виховує дитину, через проблеми дівчинки зі здоров’ям вона восени була змушена покинути роботу, розрахувавшись з сільської школи, де працювала вчителькою. Адже їй потрібно було бути поруч з дитиною — не було змоги проводити уроки в Україні.

  Лікування обійшлося майже в 2 мільйона гривень. На благання жінки про допомогу відгукнулися чернівецькі волонтери та милосердні люди, завдяки яким зібрано 52050 доларів. Крім того, німецький фонд «Кіндер» надав турецькій клініці гарантійний лист на 10 тисяч євро. Марія і Маргаритка всім безмежно вдячні… Ще мають невеликий борг перед стамбульськими лікарями, але їм дали розстрочку і Марія сподівається, поки що справляться з фінансовими труднощами самостійно. Жінка щаслива, що вдалося врятувати донечку, вона зараз одужує та зможе повернутися до повноцінного життя. І як інші дітки, бігати, танцювати і радіти життю…

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework