Порубка лісу на понад 3 млн грн – підозрюються 13 членів організованої злочинної групи

Порубка лісу на понад 3 млн грн – підозрюються 13 членів організованої злочинної групи

  За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора викрито діяльність злочинного об’єднання, яке здійснило незаконну порубку дерев при здійсненні заходів з охорони та захисту лісів на території Житомирщини.

   13 особам повідомлено про підозру за фактами незаконної порубки лісу, підроблення та використання підроблених документів, перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, а також службового підроблення (ст.ст. 246, 358, 365, 366 КК України), - повідомляє Житомирська обласна прокуратура.

  За даними слідства, керівник одного з державних лісогосподарських підприємств Житомирської області створив та очолив організовану групу, до складу якої увійшли посадові особи державної лісової охорони лісового господарства, спеціалізованого лісозахисного підприємства та фізичні особи-підприємці.

  Під час відведення насаджень у санітарні рубки вносились недостовірні відомості щодо кількісно-якісних характеристик деревини до документів, на підставі яких здійснювалися заходи з поліпшення санітарного стану лісів. Занижувався наявний об’єм деревини на лісосіках та кількість дерев призначених до рубки. Таким чином, на лісових ділянках, які відводилися для рубки, був значно більший запас деревини, який в подальшому незаконно зрубано, не обліковано та використано на власний розсуд.

  Внаслідок незаконної вирубки понад 360 дерев різних порід та заниження виходу ділової деревини з лісосік на 470 м куб тільки на території одного лісництва протягом липня-вересня 2019 року завдано понад 3,25 млн грн шкоди. Незаконні порубки також здійснювалися на об’єктах природно-заповідного фонду.

  Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів та відсторонення від посад.

 Викрито організовану злочинну групу слідчими Головного слідчого управління ДБР спільно зі співробітниками Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ.

  Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework