В наступному році влада Житомира збирається підвищити вартість проїзду на 1 грн та зробити платні парковки

В наступному році влада Житомира збирається підвищити вартість проїзду на 1 грн та зробити платні парковки

  Виконком Житомирської міської ради затвердив план діяльності виконавчих органів з підготовки проєктів регуляторних актів на 2021 рік.

  Проєкт рішення, який був оприлюднений 13 листопада, розглядали на засіданні міськвиконкому 2 грудня, - інформує zhitomir.info.

  Планом передбачено розроблення в наступному році десяти проєктів регуляторних актів, серед яких – проєкти рішень виконкому «Про затвердження вартості проїзду в громадському транспорті Житомирської міської об’єднаної територіальної громади» (травень-червень) та «Про організацію паркування транспортних засобів на території міста Житомира» (березень-квітень).

  Що передбачають зазначені регуляторні акти пояснив начальник управління транспорту і зв’язку міської ради Костянтин Підпокровний.

  «На 2021 рік ми плануємо розробити два регуляторні акти, зокрема – про встановлення вартості проїзду: плануємо збільшити розрив між готівковою та безготівковою формою оплати, тобто збільшити готівкову вартість. Поки плануємо підвищити вартість готівкової оплати в громадському транспорті на 1 гривню – до 9 грн в маршрутках та до 7 грн в електротранспорті, а безготівкова вартість залишиться такою, як і була (7 грн в автобусах та 5 в електротранспорті), щоб стимулювати перехід на безготівкову форму розрахунку», - сказав начальник управління.

   Щодо введення плати за паркування, то Костянтин Підпокровний нагадав, що відповідні рішення були прийняті ще кілька років тому.

  «Питання платних парковок в Житомирі вже обговорюється років п’ять, прийшов час зайнятися цим. В 2016 та в 2018 році були прийняті відповідні рішення сесії про порядок проведення конкурсу на визначення оператора по паркуванню, визначені місця парковок, зони і так далі. На наступний рік планується визначити оператора по паркуванню і ввести інспекторів з паркування, які, відповідно до законодавства, мають бути посадовими особами органу самоврядування – або управління транспорту, або муніципальної інспекції, або іншого підрозділу. Вартість паркування буде залежати від комерційних пропозицій операторів паркування, які надійдуть на конкурс», - пояснив Підпокровний.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework