На Житомирщині засуджено чоловіка, який встромив ножа у шию жінці

На Житомирщині засуджено чоловіка, який встромив ножа у шию жінці

  Бердичівський міськрайонний суд днями оголосив вирок 36-річному місцевому жителю, котрий умисно наніс тяжкі тілесні ушкодження 58-річній жінці, від яких та померла через тиждень після подій.

   16 лютого 2019-го року у квартирі на вулиці Шелушкова перебувало четверо: обвинувачений, його подруга, його знайомий та подруга його матері, у подальшому - потерпіла. Ще зранку усі вони почали випивати, потім спали, знову випивали… По четвертій годині дня добряче нетверезі потерпіла та обвинувачений, не встаючи зі своїх ліжок, стали сваритися через гроші. Жінка лежала обличчям до стіни й «діставала» підсудного образливими словами. Той піднявся, узяв ножа й встромив його у задню частину жіночої шиї, - інформує rio-berdychiv.info.

  Після поранення потерпіла була у свідомості, просила товаришів витягти застряглий між хребцями ніж, однак ті ризикувати не стали й викликали «Швидку». Постраждалу госпіталізували, призначили відповідне лікування, але на восьмий день вона померла - ушкодження спинного мозку внаслідок одиночного, глибиною 6 см ножового поранення ускладнилось менінгітом та набряком головного мозку і призвело до зупинки серця.

  Свідки та обвинувачений на суді стверджували, що навмисно ножа у шию жінці не вганяли. Підсудний начебто просто хотів налякати її. До того ж, вона й сама любила наполохати товаришів у такий спосіб. А поранилась тому, що обернулась і нахромилась на приставлене до шиї вістря.

  З метою достеменно з’ясувати, як усе відбувалось, яким саме шляхом ніж опинився у тілі постраждалої та чи належну медичну допомогу вона отримала потім, суд призначив комплексну судово-медичну експертизу за участю фахівців обласних бюро СМЕ та клінічної лікарні. Їхній висновок показав, що для утворення ушкодження такої глибини із пробиттям кісток шийного хребця і травмуванням спинного мозку має бути застосована чимала сила, яка не могла виникнути при самостійному «нахромлюванні». Також експерти зазначили, що смерть жінки не перебувала у будь-якому зв’язку із призначеним курсом лікування.

  Після з’ясування усіх обставин справи суд дійшов висновку про доведеність вини чоловіка в умисному заподіянні тяжкого тілесного ушкодження, що спричинило смерть потерпілої (злочин, передбачений частиною 2 статті 121 КК України). Зважаючи на суспільну небезпеку скоєного та особу обвинуваченого, раніше судимого й маючого посередні характеристики за місцем проживання, його покарання буде пов’язане із позбавленням волі. Разом з тим, суд врахував наявність у бердичівлянина 2-ї групи інвалідності та його щире каяття, тож призначене покарання буде наближене до мінімального, визначеного санкцією статті, розміру. Це сім з половиною років ув’язнення. Загалом, з урахуванням невідбутої частини покарання за попередніми вироками, чоловік проведе за ґратами 8 років.

  Вирок іще не набрав законної сили та протягом тридцяти днів може підлягати оскарженню у Житомирському апеляційному суді.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework