Що буде з житомирським трамваєм та скільки коштуватиме заміна старих колій

Що буде з житомирським трамваєм та скільки коштуватиме заміна старих колій

  Трамвайні колії у Житомирі потребують реконструкції – на цьому наголошують останні кілька років. Наразі у міській раді відкрито говорять: якщо їх не замінити можливі аварійні ситуації.

  Втім, конкретного рішення поки не існує - зазначає міський голова. Також він додає, що комплексна заміна та встановлення сучасних колій коштуватиме 450 млн грн, - розповідає zhitomir.info.

  «Потрібно приймати рішення найближчим часом щодо трамваїв. За інформацією трамвайно-тролейбусного управління, якщо не замінити колії приблизно на 100 млн грн, то можуть бути аварійні ситуації. 100 млн грн – це лише колії. Якщо ми говоримо про те, що ці колії треба перекласти й зробити за новими технологіями, як робив Львів за кошти Європейського банку реконструкції розвитку, то це коштувало приблизно 1 млн 200 тис. євро 1 км дороги. Мінімальну ціну, яку ми знайшли – близько 800 тис. доларів за 1 км, тобто (нам потрібно) приблизно 15 млн доларів – це 450 млн грн тільки на впровадження сучасних колій. Тут є ще один момент: Житомир та Вінниця фактично залишилися одними містами в Європі з вузькою колією і тут теж треба приймати рішення, бо ми не отримаємо нові трамваї, не можемо закупити їх з вузькою колією. Переробляти колію чи залишати старою? Якщо залишаємо старою, тоді вкладаємо величезні кошти і ми не отримуємо потім сучасні трамваї. Тут треба приймати рішення», - розповідає Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

  Якщо все-таки місто приймає рішення щодо сучасних колій, тоді треба замінювати й рухомий склад.

  «Новий трамвай, одна секція, коштує приблизно 20-25 млн грн, в залежності від комплектації та виробника. 10 трамваїв – це ще 10 млн доларів, і якщо ще заасфальтувати по краях, то ціна проєкту буде 27-28 млн доларів, це 800-900 млн грн. Я маю сумніви, що в найближчі рік-два роки буде можливість виділити з бюджету 800-900 млн грн на трансформацію трамваю. Чи нам треба буде чекати, знову брати кредити. Це можливо і ми спілкуємося з німецьким банком KfW про таку можливість, бо там дешевий кредит – під 1% річних на 22 роки, але все одно це – кредитні кошти», - каже Сергій Сухомлин.

  Крім того, у мерії говорять, що існує варіант, який дозволить заощадити бюджетні кошти.

  «Наприклад – запускати сучасний електробус по цьому маршруту і за 100 млн грн або за 80 млн грн зробити капітальний ремонт цієї дороги, зробити там велодоріжки і запустити замість трамвая сучасний електробус такої самою вмісту», - говорить міський голова.

  Наразі в соцмережі Faecbook житомиряни висловлюють своє занепокоєння щодо можливої ліквідації трамваю. В муніципалітеті зазначили, що подібне рішення будуть виносити на розгляд громадськості.

  «Поки що рішення немає. Є новий депутатський корпус, зараз трамвайно-тролейбусне управління готує свої потреби по ремонту колій і ми будемо їх розглядати, а потім вже винесемо на розгляд громадськості ці два варіанти», - каже Сергій Сухомлин.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework