У Житомирі вчителі початкових класів пішли складати ЗНО

У Житомирі вчителі початкових класів пішли складати ЗНО

  Троє з 8 вчителів початкових класів житомирської школи №28 пішли складати ЗНО. Подібна сертифікація проходить вдруге – у 2020 році квота для участі у сертифікації вчителів початкових класів становила 75 місць з 2000 в Україні.

   Цього року ЗНО для місцевих вчителів початкових класів проходило в 28 школі. З 8 педагогів молодшої школи участь у ньому взяли троє. Про це Суспільному розповіла директорка школи №28 Яніна Глінчевська:

  "В першу чергу, це гордість за вчителя, який вирішив самостійно зробити такий крок для власної самоперевірки. Тому що не всі вчителі були до цього готові, я дійсно думаю, що Олена Кравченко, Леся Слободенюк та Наталія Заремба – це наші герої".

  Вчителька Олена Кравченко раніше була інструкторкою з ЗНО. Тепер, каже, їй цікаво побувати на місці учнів і дізнатися, чи вистачить знань і вмінь, аби здобути сертифікат:

  "Вчитель повинен йти в ногу з часом – знати сучасні вимоги освіти. Ми маємо не відставати від своїх дітей. І не боятися таких випробувань".

  Для Наталії Заремби це випробування на підтвердження кваліфікації не перше, але, за її словами, одне з найскладніших. Вчителька розповіла, що готувалася протягом року, бо завдання були різні та з багатьох предметів. Також перевіряли вміння вчителів знаходити спільну мову з учнями та бути психологом для дитини. Особливо, якщо в класі проводиться інклюзивне навчання.

  "Взагалі, ми маємо так подавати знання, щоб діти їх здобували і щоб їм хотілося здобути щось нове, – говорить Наталія Заремба. – Через 2 чи 5 років або ж коли наші діти закінчать школу, ми самі не знаємо, які тоді будуть потрібні професії. До цього треба бути готовим".

  Сертифікацію вчителі проходять за власним бажанням. Складається вона з 3 етапів. Спочатку ЗНО, потім самооцінювання учасниками рівня власної педагогічної майстерності і практична частина, де вчителі мали спілкуватися особисто з експертами оцінювання з різних областей. Через карантин усе це проходило в онлайн форматі, каже вчителька молодших класів Леся Слободенюк.

  "Я мала спілкування з фахівцями з Івано-Франківської області. Маю сказати, що це було неперевершено.. На сьогодні ми продовжуємо спілкуватися з тими вчителями і обмінюємося досвідом. Ми постійно тримаємо руку на пульсі інновацій. Це дуже класно. У мене з'явилося багато нових друзів, колег та однодумців".

 

Авторка: Ольга Груп-Сікора

Камера: Віктор Підвисоцький

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework