Житомирянка колекціонує цукор в стіках – назбирала майже півкілограма

Житомирянка  колекціонує цукор в стіках – назбирала майже півкілограма

  Тетяна Ріхтер з Житомира колекціонує цукор в стіках – назбирала 88 пакетиків загальною вагою майже півкілограма. Кожен стік – в єдиному екземплярі. Жінка колекціонує цукор з українських кав’ярень і з закладів різних країн світу.

   Суспільному Тетяна Ріхтер розповіла, що ідея колекціонування з'явилася випадково. Розпочалося все із кавування у Львові.

  "Моя колекція розпочалася із колекціонування спогадів, а не цукру, – каже Тетяна. – Перший пакетик датується 2012 роком, коли я їздила на зустріч зі своїми друзями-поетами у Львів. В моїй колекції 88 різних пакетиків, повторів я не збираю, я їх або роздаю, або використовую. Загалом, цукру в усіх цих пакетиках приблизно 450 грамів".

  У Тетяни Ріхтер цукрові стіки не лише з українських кав’ярень, а й з-за кордону. Поповнювати колекцію допомагають друзі, які привозять цукор з різних країн світу:

  "Є з Києва, з Чернівців, зі Львова, з Кам’янця-Подільського. Також в мене є цукор з Африки, Європи, Азії. Коли мої друзі і рідні дізналися, що я збираю цукор, вони почали мені звозити його з різних країн. В мене є цукор з Греції, Єгипту, Туреччини. Тут і білий, і коричневий цукор".

  А от ще одна житомирянка Анна Павлюк теж колекціонує стіки, але вже без наповнення цукром. Всі її пакетики розділені на підгрупи.

  "В мене є новорічні стіки, – говорить Анна. – Я ходила в спеціальну кав’ярню – там перебирала цукор і шукала той стік, якого в мене ще не було. На багатьох стіках є назви закладів, потім маєш приємні спогади. Якщо заклад замовляє зі своєю назвою стіки, значить, він більше турбується про себе".

  За словами Анни Павлюк, аби зберегти пакетик цукру після використання, його потрібно розкривати збоку, хоча вважається, що правильно – розламувати стік посередині, тоді цукор рівномірно висипається з обох частин.

 

Авторка: Наталія Дехтієвська

Камера: Ігор Грач

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework