У Житомирі за 5 мільйонів гривень збудували каналізаційну насосну станцію – гроші дали інвестори

У Житомирі за 5 мільйонів гривень збудували каналізаційну насосну станцію – гроші дали інвестори

  У районі Київського шосе за кошти приватних інвесторів побудували третю модернізовану каналізаційну насосну станцію. Вартість станції – більше 5 мільйонів гривень.

   Про це Суспільному розповів керівник "Житомирводоканалу" Андрій Нікітін. За його словами, зона, яку каналізують, налічує 120 приватних будинків, а сама насосна станція має пропускну спроможність у 80 кубометрів на добу:

  "Потрібно ще зробити гравітаційні колектори по тих вулицях, де будуть приєднані ці будинки. І тоді вже повністю запрацює процес каналізування цього сектору. Це третій наш такий об’єкт. Вони відрізняються від інших принципом сепарації твердих часток. Це єдиний можливий засіб для того, щоб ми не обслуговували ці насосні станції. Автоматизація зараз робиться через спеціальний прилад керування. А блокування робочого колеса насосу – його захищає ця сепарація твердих часток. Це німецький продукт – сучасний і недешевий, але це окупний, що доволі важливо. До того ж, система не потребує додаткового обслуговування з боку людей".

   Насосна станція складається з насосів та резервуару. Андрій Нікітін каже, що в системі є шкала, яка показує, скільки стоків зараз є в резервуарі. Коли рівень цих стоків досягає певної відмітки, автоматика вмикає насос і починає відкачувати ці стоки з резервуару в самоплинний колектор.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework