Повернення вилученого майна за 1100 доларів хабаря — суддя, слідчий та адвокат опинилися на лаві підсудних

Повернення вилученого майна за 1100 доларів хабаря — суддя, слідчий та адвокат опинилися на лаві підсудних

  До суду направлено обвинувальний акт відносно судді Олевського районного суду Житомирської області, слідчого Олевського ВП ГУ Нацполіції в Житомирській області та адвоката.

   Слідством встановлено, що у 2018-2019 роках суддя, за попередньою змовою зі слідчим та адвокатом, одержали 1100 доларів США від громадянина за прийняття рішення про повернення вилученого майна - автомобіля та мотопомпи для видобутку бурштину, які належить останньому, - інформує stopcor.org.

  У квітні 2020 року службовим особам було повідомлено про підозру.

  Таким чином, вказані особи обвинувачуються в одержанні службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища, вчинене за попередньою змовою групою осіб, повторно (ч. 3 ст. 368 КК України).

  Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

  Досудове розслідування здійснювали слідчі ТУ ДБР у м. Києві. Процесуальне керівництво – Київська обласна прокуратура. Оперативний супровід – УСР в Житомирській області ДСР Нацполіції.

Новини Житомира

 

Последнее изменение Понедельник, 28/12/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework