Медсестра з Новограда-Волинського звернулася до Прем’єр-міністра на «Свободі слова»

Медсестра з Новограда-Волинського звернулася до Прем’єр-міністра на «Свободі слова»

  Дива бувають, вони — у кожній справі, зробленій на допомогу комусь.

   Не залишився поза увагою містян заклик медичної сестри Яни Демчук, коли вона напередодні свят повідомила, що дитяче відділення міської лікарні потребує пухнастої ялинки і новорічних прикрас: «Будемо раді, коли озветься хтось і допоможе подарувати свято маленьким пацієнтам», - розповідає zvyagel.com.ua.

  А вже через декілька днів у мережі з’явився допис: «Спасибі за свято! Відтепер у маленьких пацієнтів дитячого відділення є новорічна ялинка!».

  Персонал педіатрії висловлює вдячність кожному, хто відгукнувся на благодійну ініціативу: допоміг коштами, приносив нові яскраві іграшки, лагодив гірлянди, знаходив переноски, прикрашав, підбадьорював, допомагав: «Люди, ви — неймовірні! Це — величезне задоволення бачити, як діти виходять із палат, радіють ялинці, роблять усміхнені селфі, а менші тягнуться рученятами до блискіток. Яким би не був карантинним цей минаючий 2020-й рік, скільки б не довелося нам тримати дистанцій, доки ми віримо в силу взаємопідтримки і вміємо виявляти турботу, ми маємо майбутнє. Щасливих і затишних свят!».

  «Це вам треба дякувати за натхнення і цілеспрямованість, завдяки чому тепер у малечі, яка хворіє, у лікарні є така радість! І тим людям, котрі відгукнулися. Дай вам Бог здоров’я, терпіння, наснаги!» — відповіли містяни.

* * *

  Із початку пандемії, коли в Україні спостерігався гострий дефіцит із забезпеченням засобами протиепідемічного захисту, дописи медсестри Яни Демчук у мережі неодноразово розповідали про стан справ у лікарні, як кажуть, із перших уст. Зокрема, медсестра закликала благодійників допомогти в забезпеченні медперсоналу захисними костюмами й респіраторами, коли вони вкрай цього потребували перед загрозою covid-19. Яні самій двічі довелося перехворіти на коронавірус, у Фейсбуці вона ділилася цінною інформацією щодо перебігу хвороби, а згодом брала участь у акціях протесту медиків під стінами Верховної Ради України.

  20 грудня медсестра з Новограда-Волинського в ефірі телевізійної програми Савіка Шустера «Свобода слова» пояснила Прем’єр-міністру України, що на сьогоднішню зарплату медика неможливо прожити. На це Денис Шмигаль розвів руками, мовляв, грошей у бюджеті немає, але запевнив: «У новому році уряд планомірно працюватиме над збільшенням доходів медиків. Насамперед тих, котрі борються з covid-19. Розуміємо, що це потрібно робити чимскоріше, але для цього потрібно наповнювати бюджет, щоб бачити ресурс країни». Поки ж Уряд шукає кошти, медики озвучують наміри їхати на роботу за кордон.

  «Сьогодні говорити про пріоритетність медицини й озвучувати зарплату молодого лікаря-спеціаліста в 9,5 тис. — це відвертий цинізм. Завдяки участі у «Свободі слова» я отримала можливість озвучити публічно переконану думку медичної спільноти. Думку колег, із якими зустрічаюся на сходах, у процедурній та ординаторській, думку практикуючих спеціалістів екстренки, соматики, інфекційних та ізоляційних стаціонарів... Тих, хто нині закрив собою «ковідні дзоти», хто отримав ураження легень та місяцями відхаркує ковідні пневмонії. Чимало з них інфікували свої родини та поховали близьких, декого вже немає поміж нас. Інші досі намагаються довести, що захворіли на роботі. Вони залишаються на робочих місцях попри відсутність елементарних умов праці та будь-яких гарантій через бюрократичну тяганину МОЗ і НСЗУ. Бачимо потребу в нашій праці, але не бачимо її гідної оплати, що дозволяла б нам утримувати наші сім’ї», — висловилася медична сестра, у якої не забракло духу відстоювати права колег, котрі продовжують працювати в небезпечних і складних умовах.

Юлія Климчук
Фото з мереж

Новини Житомира

 

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework