Для житомирських медиків без тендерів у однієї фірми закупили вже третю партію “швидких”, тепер на 39,2 млн грн

Для житомирських медиків без тендерів у однієї фірми закупили вже третю партію “швидких”, тепер на 39,2 млн грн

  КНП «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Житомирської облради 15 січня замовило 20 спецавтомобілів «швидкої допомоги» у ТОВ «Автоспецпром». Вартість підписаного договору 39,2 млн грн, тобто одна «швидка» коштує 1 млн 960 тис. грн.

  Закупівлю здійснили за спрощеною процедурою звітування для запобігання поширенню, локалізації та ліквідації спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби COVID-19, - інформує zhitomir.info.

  У тендерній документації зазначено, що закупівля спецавтомобілів здійснюється за кошти Національної служби здоров’я України, виділені на заходи з запобігання пандемії COVID-19. За умовами договору, спеціалізовані санітарні автомобілі екстреної медичної допомоги типу В ТОВ «Автоспецпром» має поставити до 31 грудня 2021 грудня.

  Автомобілі швидкої допомоги типу В - це автомобілі, які оснащені медичним обладнанням: в машинах є засоби транспортування, засоби для моніторингу життєво важливих параметрів та для реанімаційних заходів, прилади для інфузії, медичний одяг та інше.

  За умовами тендерної документації, автомобілі мають відповідати таким характеристикам: двигун - дизельний; потужність двигуна - не менше 160 кінських сил; показник часу з розгону з допустимою повною масою автомобіля - прискорення з швидкості від 0 км/год до 80 км/год за 35 с.

  Як повідомляють “Наші гроші”, в кінці минулого року ДП “Медзакупівлі”, що здійснює закупівлі для Міністерства охорони здоров’я, домоглося змінення технічних вимог до потужності “швидких” на закупівлі в 728 млн грн. Раніше вимагалося постачати авто з двигунами потужністю не менше 160 кінських сил. Фактично в Україні цим вимогам відповідали тільки “швидкі” «Автоспецпром» на базі автомобілів Citroen Jumper. У МОЗ пізніше погодилися знизити потужність до 145 к.с., але “Медзакупівлі” все одно наполягали, що цей критерій є механізмом штучного звуження конкуренції. Врешті-решт, Міністерство погодило «Медзакупівлям» технічні вимоги без потужності двигуна, але з розгоном до 80 км/год. за 35 секунд, це дозволило збити ціну на автомобілі на чверть.

  У підсумку, “Автоспецпром” поставив “швидкі” типу B на базі Citroen Jumper 2х4 по 1 мільйон 590 тисяч.

  ТОВ «Автоспецпром» зареєстроване в Київській області, селі Петропавлівській Борщагівці, по вулиці Оксамитова, 9. Спеціалізується фірма на виробництві автотранспортних засобів, статутний капітал - 25 тис. грн. Бенефіціарними власниками фірми є Фісталь Герман Емілевич та Фісталь Володимир Емілійович.

  За інформацією сайту «Наші гроші», з січня по жовтень 2020 року ТОВ «Автоспецпром» отримало всі 14 замовлень по Україні на поставки «швидких» типу В на суму 190,16 млн грн. Компанія «Автоспецпром» входить до пулу компаній братів Фісталів, чий батько відомий донецький професор Еміль Фісталь пов’язаний дружніми стосунками з уже колишньою головою комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я Тетяною Бахтєєвою (відома як представник Партії регіонів, а у межах минулого скликання була головою підкомітету з питань медичного страхування цього комітету, представляла «Опозиційний блок»).

  Зазначимо, це вже третя закупівля житомирського Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф “швидких” у фірми Фісталів.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework