Понад 900 тис. грн безпідставно перераховано постачальнику пального – прокуратура вимагає стягнути кошти до бюджету міста Житомира

Понад 900 тис. грн безпідставно перераховано постачальнику пального – прокуратура вимагає стягнути кошти до бюджету міста Житомира

  Житомирською місцевою прокуратурою, у ході здійснення процесуального керівництва у кримінальному провадженні за фактом розтрати коштів службовими особами комунального підприємства Житомирської міськради, встановлено підстави для вжиття заходів представницького характеру.

   Так, прокурором пред’явлено до суду позов про визнання недійсними семи додаткових угод про підвищення ціни на пальне та стягнення з підприємця понад 900 тис. грн, зайво перерахованих постачальнику.

  Установлено, що в 2017 році комунальним підприємством, за результатами електронного аукціону, укладено з підприємцем договір про закупівлю за державні кошти бензину та дизельного пального на загальну суму понад 2,7 млн грн.

  Однак вже протягом місяця з часу дії договору сторони уклали ще сім додаткових угод, у яких обумовили підвищення ціни на бензин на 94 відсотки, а на дизельне пальне - на 42 відсотки.

  Хоча, як встановлено місцевою прокуратурою, ринкова ціна на нафтопродукти протягом цього періоду не підвищилася, а навпаки, знизилася.

  Унаслідок постачання бензину та дизельного пального за завищеними цінами комунальним підприємством зайво сплачено підприємцю понад 900 тис. грн.

  Такими діями порушено вимоги Закону України «Про публічні закупівлі», які визначають, що  істотні умови договору про закупівлю не можуть змінюватися після його підписання, крім зміни ціни до 10 відсотків у разі коливання ринкових цін, за умови, що це не призведе до збільшення визначеної у договорі суми.

  Наразі за позовом місцевої прокуратури Господарським судом Житомирської області відкрито провадження та здійснюється його розгляд.

  Досудове розслідування за ч. 5 ст. 191 КК України триває.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework