У Житомирі в маршрутках оновлять інформацію про безкоштовний проїзд для дітей з інвалідністю

У Житомирі в маршрутках оновлять інформацію про безкоштовний проїзд для дітей з інвалідністю

  У громадському транспорті Житомира оновлять інформацію про категорії громадян, які мають право на пільговий проїзд без обмежень часі під час карантину.

  Про це Суспільному розповів начальник міського управління транспорту та зв'язку Костянтин Підпокровний. За його словами, в міськраді ознайомилися зі зверненнями громадської організації "Я – мама!", в якому йдеться про те, що водії маршруток відмовляють в пільговому проїзді дітям з інвалідністю:

  "З листом зверненням від організації "Я – мама!" ми ознайомлені, тому відповідно відреагуємо. До кінця тижня максимум в усіх тролейбусах, трамваях, маршрутках буде розміщена, а в деяких, де немає – поновлена інформація, щодо пільгових категорій під час карантину. Це стосується усіх. В тому числі і дітей, а саме дітей, які позбавлені батьківських прав та дітей з інвалідністю, яких супроводжують дорослі".

   Голова громадської організації "Я – мама!" Тетяна Смірнова каже, що в зв’язку із скаргами матерів дітей з інвалідністю на водії громадського транспорту, які відмовляють їм у пільговому проїзді, їхня громадська організація звернулася з листом до міської ради:

  "Сьогодні вже минуло два місяці після того, як виконком прийняв рішення про зняття всіх обмежень у часі на проїзд у громадському транспорті для дітей з інвалідністю та їх батьків. Ми знову, а це вже не перше звернення, просимо розмістити у кожному транспортному засобі інформацію про те, що пільги для таких категорій діють. А також просимо розробити алгоритм щодо зняття обмежень пільгового проїзду".

   Мама, яка виховує дитину з інвалідністю, Тетяна Гайченя розповідає, що кожного дня возить дитину до школи в село Березівка:

  "О 7:30 ми виїжджаємо до школи, а о 18:30 ми вертаємося додому. На маршрутку ми сісти не можемо. Водії регламентують це тим, що безкоштовний проїзд доступний з 10 до 16 години. Водії демонстративно вимагають гроші і кажуть, щоб ми платили або виходили. Нещодавно їхали в маршрутці №10. Водій демонстративно вимкнув мотор і чекав 10 хвилин. Люди почали обурюватися. Ну, зрозуміло, на кого вони обурені, не на водія, адже маму з дитиною простіше випроводити. І це не одноразові випадки. Ми спілкуємося з мамами, які також мають особливих дітей. Всі говорять, що водії вимагають оплату або висаджують. Це дуже образливо, тому що ти відчуваєш себе не такою, як усі. Хоча не дитина, не мама у цьому не винні. Є постанова про те, що ми не маємо обмеження в часі в транспорті".

   Нагадаємо, що у Житомирі обмеження пільгового проїзду у міському громадському транспорті ввели з 2 листопада минулого року, а 20 листопада, за словами заступника міського голови Олександра Шевчука, на засіданні виконкому міської ради були внесені поправки, щодо обмежень для пільгових категорій пасажирів:

  "Пільга розповсюджується на військовослужбовців, поліцейських, працівникам ДСНС та дітей з інвалідністю, батьків, які їх супроводжують, та дітей сиріт і дітей, які позбавлені батьківського піклування".

  Кореспондентка Суспільного поспілкувалася із кількома водіями житомирських маршруток та запитала в них, чи відомо їм про поправку, прийняту на рішенні виконкому.

У Житомирі в маршрутках оновлять інформацію про безкоштовний проїзд для дітей з інвалідністю

  Водій маршрутки №25 Анатолій Яценко

  "Я про це нічого не знаю. У нас є розпорядження, що безкоштовно пільговиків ми возимо з 10 до 16 години дня. Нам, водіям, про внесені поправки не повідомляли", – розповів водій маршрутки №25 Анатолій Яценко.

 

  "Не було розпорядження. Ось позаду мене їде маршрут №10 – там спитайте", – розповів водій маршруту №11 Петро Зеленський.

 

  "Нам оголошували про внесені поправки. Я особисто не висаджую мам з дітьми", – розповів водій маршруту №10 Микола.

 

Авторка: Антоніна Тугас

Камера: Віктор Підвисоцький, Тетяна Беляк

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework