У Житомирі атошнику відмовили у пільговому проїзді в маршрутці – в міськраді кажуть, що все законно

У Житомирі атошнику відмовили у пільговому проїзді в маршрутці – в міськраді кажуть, що все законно

  Житомирянину Дмитру Леонцю, котрий є учасником бойових дій на сході України, у маршрутках двічі відмовили в пільговому проїзді. У міській раді кажуть, що все законно, бо для пільговиків діють часові обмеження, встановлені виконкомом.

  Дмитро Леонець у складі 30 механізованої бригади воював на Донбасі. Суспільному розповів, що раніше користувався пільгою на проїзд, встановленою для учасників бойових дій. Звечора 26 січня водії міських маршруток почали відмовляти йому в безкоштовному проїзді.

  "О 18.10 я їхав додому – зайшов в маршрутку, а мені водій каже, що діє обмеження для всіх пільговиків: можна їздити тільки з 10.00 до 16.00 години, – говорить Дмитро. – Я заплатив йому. Просто зачепило, що до нас так ставляться. Мені ж не давали обмеження по часу, коли я був у бліндажах – ми 24 години виконували свою роботу. Тому я викликав поліцію – вони зафіксували правопорушення, бо водій, крім того, що не хотів перевозити учасника бойових дій, то ще й без маски був. Сьогодні вранці (27 січня – ред.) так само – водій сказав, що пільговий проїзд з 10 до 16 години. Ми хочемо провести акцію – покататися у вихідний, щоб вони зрозуміли, що нас багато і ми можемо один за одного постояти".

У Житомирі бійцю АТО відмовили у пільговому проїзді в маршрутці – в міськраді кажуть, що все законно

Дмитро Леонець

  Коментуючи ситуацію, заступник житомирського міського голови Олександр Шевчук, сказав кореспондентам Суспільного, що обмеження для пільговиків виконавчий комітет міськради ввів через карантин.

У Житомирі бійцю АТО відмовили у пільговому проїзді в маршрутці – в міськраді кажуть, що все законно

Олександр Шевчук

  "Згідно постанови Кабміну кількість пасажирів в громадському транспорті обмежується кількістю посадкових місць. Тому на час карантинних заходів і поки діє ця постанова Кабміну, виконком прийняв рішення обмежити можливість проїзду громадянами пільгових категорій зранку і ввечері. Бо найбільше навантаження на транспорт спостерігається саме в ці години. Наразі ми забезпечуємо максимальний випуск комунального транспорту на лінії, всі перевізники виконують повний випуск, але цього недостатньо. Можливо, на найближчому виконкомі ми приймемо рішення про те, щоб скасувати обмеження у вечірній пік, але обмеження зранку залишаться", – сказав заступник міського голови.

Новини Житомира

 

 
 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework