Справа Миколи Суслика: Затриманий на хабарі чиновник Житомирської ОДА вимагав хабар від гендиректора Коростенської лікарні

Справа Миколи Суслика: Затриманий на хабарі чиновник Житомирської ОДА вимагав хабар від гендиректора Коростенської лікарні

  Директор обласного департаменту охорони здоров'я Микола Суслик вимагав хабар від гендиректора Коростенської лікарні.  

  Про це стало відомо з ухвали Подільського районного суду Києва, котрий обирав затриманому чиновнику запобіжний захід, - інформує suspilne.media.

 Зокрема, в тексті ухвали зазначено, що Микола Суслик, перебуваючи на посаді, вчинив умисний злочин – вимагав хабар від гендиректора Коростенської центральної міської лікарні. 1 грудня 2020 року в розмові з гендиректором Коростенської центральної міської лікарні Микола Суслик сказав про необхідність передачі йому 10% від отриманої лікарнею субвенції з держбюджету на забезпечення подачею кисню ліжок для хворих на COVID-19. Нагадаємо, Коростенська лікарня, згідно розпорядження голови Житомирської ОДА, отримала на ці цілі 1 мільйон 244 тисячі гривень. Микола Суслик із цієї суми хотів отримати майже 125 тисяч гривень.

  В ухвалі вказано, що гендиректор лікарні, розуміючи, що Микола Суслик, як посадова особа може вплинути на діяльність лікарні, погодився заплатити цей "відкат". Першу частину суми – 51 тисячу 300 гривень – чиновник отримав 16 січня на території житомирського автозаправного комплексу на проспекті Незалежності, 29. Другу – 73 тисячі 100 гривень – 21 січня у приміщенні за адресою в Житомирі: вулиця Мала Бердичівська, 25.

  Під час засідання суду Микола Суслик та його захисники просили обрати запобіжний захід без позбавлення волі у вигляді застави, оскільки чиновник нещодавно перехворів в тяжкій формі коронавірусною хворобою і позбавлення волі у цей час погано позначиться на його здоров`ї.

  Суд ухвалив задовольнити клопотання прокурора про призначення запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою протягом 60 діб. Водночас було призначено заставу у сумі 124 тисячі 850 гривень, яку, нагадаємо, Микола Суслик сплатив 22 січня.

  Після внесення застави Микола Суслик повинен виконувати ряд вимог: прибувати до слідчого, прокурора та суду на першу вимогу; не відлучатися із району, в якому він проживає, без дозволу слідчого, прокурора чи суду; повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватися від спілкування зі свідком по справі (гендиректором Коростенської лікарні – ред.)

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework