У Житомирській ОДА пояснили, чому закрили коростенське ПТУ

У Житомирській ОДА пояснили, чому закрили коростенське ПТУ

  Депутатами Житомирської обласної ради на адресу посадових осіб було внесено один запит.

   Подав його депутат від Коростенщини Володимир Нагорняк. Обранець звернувся до керівництва області з проханням вжити заходів для збереження мережі професійно-технічних навчальних закладів, - інформує korosten.today. 

  Відповідь надав заступник голови Житомирської обласної державної адміністрації Віктор Градівський.

  "Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 22.09.2020 №1158 «Про реорганізацію професійно-технічного училища №16 м. Коростеня», припинено діяльність цього закладу шляхом приєднання до Державного навчального закладу «Малинський професійний ліцей» та створено на його базі територіальне відокремлене спеціалізоване відділення.

  Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 22.09.2020 №1159 «Про реорганізацію Турчинівського професійного ліцею та Андрушівського професійного ліцею», діяльність цих закладів припинено шляхом приєднання до Коростишівського професійного аграрного ліцею та створено на їх базі територіальні відокремлені спеціалізовані відділення.

  У відокремлених територіальних відділеннях закладів професійної (професійно-технічної) освіти збережено контингент учнів та перелік професій.

  Щорічно в закладах професійної (професійно-технічної) освіти спостерігається тенденція до зменшення контингенту учнів, що призводить до збільшення вартості підготовки одного учня, яка виникає внаслідок того, що заклади не використовують у повному обсязі свої потужності. Завантаженість закладів професійної (професійно-технічної) освіти, що фінансуються за рахунок коштів обласного бюджету, в середньому складає 47 відсотків.

  Вартість навчання одного учня в закладах професійної (професійно-технічної) освіти, які фінансуються з обласного бюджету, в середньому складає 57,7 тис. грн. Водночас вартість навчання одного учня в закладах професійної (професійно-технічної) освіти міста Житомира складає близько 35,0 тис. грн, на умовах державного замовлення за професією загальнодержавного значення - 30,2 тис. грн.

  Укрупнення закладів дає можливість для участі у проєктах щодо створення навчально-практичних центрів.

  Удосконалення мережі закладів професійної (професійно-технічної) освіти не призведе до зменшення контингенту учнів, які навчаються в закладах, а лише має забезпечити більш ефективне використання бюджетних коштів та надання освітньої послуги на більш високому рівні", - йдеться у відповіді.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework