Повалили 6 пам’ятників та жбурляли по могилах посуд: у Житомирській області судили двох школярів за наругу на кладовищі

Повалили 6 пам’ятників та жбурляли по могилах посуд: у Житомирській області судили двох школярів за наругу на кладовищі

  В Овруцькому районі Житомирської області учні 6-го та 9-го класів «розважалися» на кладовищі: менший з хлопців повалив 6 могил, демонструючи старшому свою силу.

   Потім школярі взялися жбурляти по могилах скляним посудом. У суді пояснили, що збиткувалися на цвинтарі заради розваги. Окрім того, наступного дня після «забав» на кладовищі 6-класник вже з іншим «напарником» закралися на приватну територію і вкрали три акустичні колонки, дві відеокамери, самокат, світлодіодні прожектори. За «розваги» на кладовищі 9-класнику суд призначив застереження, а 6-класнику за наругу над могилами і крадіжки обрали покарання у виді застереження та обмеження дозвілля, зобов’язавши його не виходити з дому після 20-ї години, - інформує zhitomir.info.

  Ухвалу щодо вказаних кримінальних правопорушень Овруцький районний суд Житомирської області виніс 18 січня 2021 року. У Єдиному державному реєстрі судових рішень ухвалу оприлюднили 20 січня.

  Наругу над могилами раніше судимий учень 9-класу та 6-класник скоїли 27 серпня 2020 року. Хлопчаки зайшли на кладовище у селі Підруддя Овруцького району, там малолітній повалив на землю 6 пам’ятників. Старший хлопець спостерігав за діями товариша, потім вони разом почали жбурляти скляним посудом та іншими скляними виробами по надмогильних спорудах, таким чином пошкодили лампадки на могилах.

  Скріншот з ухвали Овруцького районного суду

  У суді старший з хлопців пояснив, що вони з товаришем проходили повз кладовище та вирішили зайти на територію і набрати цукерок з могил. Там спонтанно у меншого з підлітків виник умисел пошкодити могили, і зі словами «дивись, як я можу» школяр підійшов до одного з пам`ятників та руками повалив плиту на землю. Таким чином, малолітній звалив близько 5 пам’ятників. Згодом старший приєднався до товариша, і вони разом почали брати з могил скляні тарілки, чашки та інший посуд та жбурляти ним по могилах і намогильних спорудах. Також менший періодично підходив до могил та ногою бив по них. Обидва підлітки пояснили, що дії на кладовищі для них були просто розвагою.

  Скріншот з ухвали Овруцького районного суду

  У матеріалах суду описане ще одне кримінальне правопорушення, яке 6-класник скоїв наступного дня, 28 серпня 2020 року. Хлопець з спільно з особою, стосовно якої матеріали досудового розслідування виділені в окреме провадження, пробралися на приватну територію бази відпочинку задля крадіжки. 6-класник був на варті, а його спільник демонтував акустичні колонки, відеокамеру, також викрав самокат. Усе «здобуте» крадій передав хлопцеві, що стояв біля паркану.

  У цей же день 6-класник зі спільником ще раз навідалися до тієї ж приватної території та викрали світлодіодні прожектори і камеру відеоспостереження.

  Скріншот з ухвали Овруцького районного суду

  У суді малолітній зазначив, що з усіх вище викрадених речей він собі нічого не взяв, а його спільник залишив собі тільки прожектор з датчиком руху. Всі інші речі вони порозбивали та повикидали у різних місцях.

  Скріншот з ухвали Овруцького районного суду

  Врешті, суд ухвалив «кримінальне провадження відносно неповнолітнього ОСОБА_1, внесеного в Єдиний реєстр досудових розслідувань, за №12020060250000397 від 29.08.2020 року за ознаками суспільно-небезпечного діяння, передбаченого ч. 1 ст. 297 КК України провадженням закритизастосувавши до неповнолітнього примусові заходи виховного характеру у вигляді застереження (виділено редакцією). Кримінальне провадження відносно малолітнього ОСОБА_2, внесеного в Єдиний реєстр досудових розслідувань за № 12020060250000397 від 29.08.2020 року та № 12020060250000435 від 12.10.2020 року за ознаками суспільно-небезпечних діянь, передбачених ч. 1 ст. 297 та ч. 3 ст. 185 КК України провадженням закрити, застосувавши до малолітнього примусові заходи виховного характеру у вигляді застереження та обмеження дозвілля і встановити особливі вимоги до поведінки, а саме зобов`язати останнього перебувати за місцем свого проживання з 20 години до 7 години наступного дня строком на 2 роки (виділено редакцією)».

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework