На Житомирщині колишню посадовицю підозрюють у службовій недбалості, унаслідок якої за шкільне обладнання зайво сплачено понад 400 тис грн

На Житомирщині колишню посадовицю підозрюють у службовій недбалості, унаслідок якої за шкільне обладнання зайво сплачено понад 400 тис грн

  За процесуального керівництва Новоград-Волинської місцевої прокуратури посадовій особі однієї з райдержадміністрацій повідомлено про підозру у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч.2 ст. 367 КК України).

  За даними слідства, кримінальне правопорушення скоєно у грудні 2016 року під час закупівлі за бюджетні кошти обладнання для навчальних кабінетів місцевих шкіл.

 Тендерний комітет підрозділу райдержадміністрації переможцем відкритих торгів визначив підприємця, який запропонував поставити товар за очікуваною вартістю 833 тис. грн, про що укладено відповідний договір та перераховано постачальнику бюджетні кошти.

  Однак встановлено, що на період дії договору ринкова вартість поставленого підприємцем обладнання складала майже вдвічі меншу суму – 409, 1 тис грн.

  Таким чином, заступник голови тендерного комітету, яка на той час виконувала обов’язки голови тендерного комітету, виступаючи від імені розпорядника бюджетних коштів, допустила службову недбалість і не відхилила тендерну пропозицію цього підприємця, що призвело до завищення ціни та безпідставного перерахування постачальнику 417, 7 тис грн.

  Викрито неправомірні дії колишнього посадовця прокурорами спільно з Управлінням стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України.

  Досудове розслідування проводить Новоград-Волинський райвідділ поліції.

  Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Житомирської обласної прокуратури

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework