Два роки розслідування: Справу депутата, який вчинив смертельну ДТП, передали до суду

Два роки розслідування: Справу депутата, який вчинив смертельну ДТП, передали до суду

   5 лютого 2021 року, Житомирською обласною прокуратурою, у межах процесуального керівництва, скеровано до суду обвинувальний акт за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого (ч. 2 ст. 286 КК України).

   За даними слідства, дорожньо-транспортна подія сталася у листопаді 2018 року, на 9 км автодороги Житомир-Чернівці, що проходить через село Тетерівку Житомирського району.

  38-річний житомирянин, директор приватного підприємства, депутат обласної ради, рухаючись на власному автомобілі в напрямку міста Чуднова, увечері, близько 19 год. 30 хв, на неосвітленій ділянці дороги, в умовах недостатньої видимості, грубо порушив правила дорожнього руху, перевищив дозволену у населених пунктах максимальну швидкість (50 км/год) та здійснив наїзд на пішохода, місцеву жительку, яка переходила дорогу.

     Унаслідок ДТП жінка отримала тілесні ушкодження, від яких загинула на місці події.

   З метою об’єктивного з’ясування обставин ДТП, було призначено низку судових експертиз у різних експертних центрах, тривале очікування висновків яких позначилося на строках досудового розслідування. 

    Досудове розслідування проводили слідчі Головного управління Нацполіції в області.

    Процесуальне керівництво здійснювали прокурори Житомирської обласної прокуратури.

    Справу скеровано до Житомирського районного суду.

   Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Житомирської обласної прокуратури

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework