Мешканці мікрорайону «бумажка» скаржаться на чорний сніг

Мешканці мікрорайону «бумажка» скаржаться на чорний сніг

  Місцеві жителі мікрорайону «Паперова фабрика» скаржаться на те, що їхній район вкритий чорним попелом. Вони вважають, що причиною цьому є «Житомирський картонний комбінат», який там розташований.

  Інформація про чорний пил, який сиплеться з неба в районі «бумажки», з’явилась у соцмережах 10 лютого. Житомирянка Ольга зняла відео, на якому видно частки чорного попелу, якими засипана територія навколо картонного комбінату та прилеглі вулиці. Жінка розповідає, що таке явище спостерігається по всьому району, а мешканці занепокоєні ситуацією та впевнені, що це негативно  впливає на їхнє здоров’я, - йдеться у матеріалі zt.20minut.ua.

  «Район "бумажки", подивіться тільки чим ми дихаємо. Сніг випав і видно чорний попіл. А ось і паперова фабрика, яка нас труїть. І таке по всьому району», – скаржиться Ольга.

  У Державній екологічній інспекції Поліського округу журналістам «20 хвилин» прокоментували ситуацію, яка склалася, та зазначили, що досі ніяких скарг з цього приводу від мешканців мікрорайону не надходило, а остання перевірка, яка відбулася у 2019 році на картонному комбінаті, ніяких порушень не виявила.

  «Остання планова перевірка на картонному комбінаті була проведена у 2019 році. Ніяких випадків, що там летить сажа чи ще щось виявлено не було. У 2020 році і зараз, у 2021 році, ніяких звернень, ніяких заяв стосовно цієї ситуації до нас не надходило», – зазначили у екологічній інспекції.

  Також там наголошують: щоб інспектори здійснили перевірку на підприємстві, необхідно до їхнього відомства написати скаргу на підставі якої і буде розглядатися питання щодо подальшої перевірки на Житомирському картонному комбінаті.

  «Якщо у мешканців є з цього приводу скарги, вони можуть прийти в екологічну інспекцію і написати заяву. Потім на підставі цієї заяви ми відправляємо інформацію на центральний апарат Державної екологічної інспекції України, нам дають погодження і ми виходимо на перевірку. Просто так на підставі скарги ми не можемо вийти на перевірку», – говорять в екологічній інспекції.

  Журналістам «20 хвилин» не вдалося отримати коментар з цього приводу у керівництва Житомирського картонного комбінату, оскільки його не було на місці. Тож сподіваємося, що найближчим часом нам таки вдасться почути їхню думку щодо ситуації, яка склалась.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework