Під Житомиром жителю столиці незаконно надали 1,4 га земель лісового фонду - прокуратура області припинила протиправну оренду

Під Житомиром жителю столиці незаконно надали 1,4 га земель лісового фонду - прокуратура області припинила протиправну оренду

  Житомирський районний суд, визнавши позовні вимоги прокурора обґрунтованими, ухвалив рішення про незаконність розпоряджень Житомирської райдержадміністрації та їх скасування, а також визнання недійсним договору оренди 1,4 га землі лісового фонду.

   Йдеться про те, що у листопаді 2007 року Житомирською райдержадміністрацією надано жителю міста Києва дозвіл на розроблення технічної документації зі встановлення зовнішніх меж земельної ділянки площею 1,4 га в натурі на території Туровецької сільської ради та затверджено цю документацію.

  У подальшому органом місцевої влади укладено договір оренди про надання киянину зазначеної ділянки під прибережну захисну смугу для культурно-оздоровчих та рекреаційних цілей.

  Однак прокурорами встановлено, що рішення та договір не відповідають вимогам земельного і лісового законодавства, оскільки понад 1 га лісу передано у користування приватній особі фактично зі зміною цільового призначення, без отримання висновків органів державної влади та ще й із перевищенням головою райдержадміністрації своїх повноважень.

  З метою захисту інтересів держави, прокуратурою області у березні 2016 року заявлено позов про визнання незаконним і скасування розпоряджень, а договору – недійсним.

  Справа розглядалася судами різних інстанцій. Верховним судом для нового розгляду була скерована до Житомирського районного суду, яким і прийнято законне рішення.

Пресслужба Житомирської обласної прокуратури

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework