Суд відмовив приватному університету у стягнені з Житомирської міської ради 4,5 млн грн за ремонт орендованого приміщення

Суд відмовив приватному університету у стягнені з Житомирської міської ради 4,5 млн грн за ремонт орендованого приміщення

  Господарський суд Житомирської області відмовив у задоволенні позову Житомирського економіко-гуманітарного інституту Вищого навчального закладу «Відкритий міжнародний університет розвитку людини "Україна"» до Житомирської міської ради про стягнення 4 млн 573 тис. 311,81 грн.

   Відповідне рішення суд ухвалив 2 лютого 2021 року, - розповідає zhitomir.info.

  «Вищий навчальний заклад "Відкритий міжнародний університет розвитку людини "Україна" звернувся з позовом до Комунального підприємства "Регулювання орендних відносин" Житомирської міської ради про стягнення 4573311,81 грн витрат на здійснення невід`ємних поліпшень орендованого майна, а саме: нежитлового приміщення для здійснення освітньої діяльності за адресою: м.Житомир, вул.Велика Бердичівська, 52, загальною площею 890,3 кв.м», - йдеться у матеріалах суду.

  Житомирська міська рада зазначила, що невід`ємні поліпшення були здійснені орендарем в 2004-2007 роках, а оскільки позовна давність для вимог про відшкодування витрат на поліпшення починається з дати припинення договору оренди, то позивачем пропущено строк звернення до суду з такими вимогами. Договори оренди між сторонами не продовжувалися, а укладалися кожного разу нові, а тому строк позовної давності починається з моменту припинення договору оренди, в період дії якого здійснювалися поліпшення.

  «Відповідач не заперечує сам факт проведення позивачем капітального ремонту, однак вказує, що позивачем пропущено строк позовної давності звернення до суду з вказаними вимогами, а також зазначає, що такі поліпшення були проведені без згоди власника майна - Житомирської міської ради», - зазначається в рішенні.

  Суд відзначив, що стягнення витрат на поліпшення орендованого майна є правомірним, але у справі відсутні докази експертної оцінки збільшення в результаті поліпшень вартості орендованого майна на момент припинення договору оренди, тому суд позбавлений можливості встановити суму компенсації невід`ємних поліпшень. Також суд визнав, що строк на звернення до суду за захистом своїх порушених прав дійсно є пропущеним з боку позивача.

  «З огляду на наведене, суд приходить до висновку про відмову в задоволенні позовних вимог», - йдеться у рішенні.

  Рішення господарського суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано.

Новини Житомира

 

Последнее изменение Пятница, 19/02/2021

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework