Прокуратурі не вдалося повернути громаді земельну ділянку в центрі Житомира та знести новобудову ТОВ «Три гуся»

Прокуратурі не вдалося повернути громаді земельну ділянку в центрі Житомира та знести новобудову ТОВ «Три гуся»

  Господарський суд Житомирської області відмовив у задоволенні позову керівника Житомирської місцевої прокуратури до Житомирської міської ради, товариства з обмеженою відповідальністю «Три гуся» та управління державного архітектурно-будівельного контролю Житомирської міської ради про визнання незаконними та скасування рішень, визнання недійсними договорів оренди, скасування записів про реєстрацію прав, скасування повідомлення, знесення самочинного будівництва, повернення земельної ділянки на вул. Лятошинського, 3.

   Відповідне рішення було ухвалене судом 27 січня 2021 року, - інформує zhitomir.info.

  «Як зазначено в позовній заяві, права та інтереси держави порушено незаконним наданням Житомирською міською радою ТОВ «Три гуся» в користування (оренду) земельної ділянки, яка є комунальною власністю територіальної громади та її використанням в порушення вимог діючого земельного законодавства. Обгрунтовуючи позов прокурор вказав, зокрема, що земельна ділянка площею 0,0544 га, кадастровий №1810136600:03:013:0016 по вул. Лятошиського, 3 підлягає поверненню до земель територіальної громади м. Житомира, так як ТОВ «Три гуся» здійснює на ній самочинне будівництво готельно-ресторанного комплексу», - йдеться у матеріалах суду.

  Суд визначив відсутність підстав для визнання недійсними рішень Житомирської міської ради щодо земельної ділянки на вул.Лятошинського, 3, а у позовній заяві відсутні обґрунтування наявності у ГУ Держгеокадастру у Житомирській області повноважень щодо знесення самочинного будівництва ТОВ «Три гуся».

  Нагадаємо, рішенням сесії Житомирської міської ради від 3 квітня 2020 року ТОВ «Три гуся» дозволили провести експертну грошову оцінку орендованої ділянки на вулиці Лятошинського, 3. А вже 6 квітні Житомирська місцева прокуратура в інтересах держави звернулася до суду з позовом до Житомирської міської ради, ТОВ «Три гуся» та міського управління ДАБК щодо земельної ділянки по вулиці Лятошинського, яку вимагає повернути громаді міста, а «Три гуся» мають знести самочинне будівництво.

  Втім, на сесії міськради 9 жовтня 2020 року депутати проголосували за продаж ТОВ «Три гуся» земельної ділянки площею 0,0544 га за адресою: вул. Лятошинського, 3, яку оцінили в 680 тис. 337 грн. 28 коп.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework