Дві смерті на рівній дорозі – суд встановлює обставини передноворічної аварії у селі на Бердичівщині

Дві смерті на рівній дорозі – суд встановлює обставини передноворічної аварії у селі на Бердичівщині

  Розпочався розгляд справи про аварію у с. Романівка на Бердичівщині, яка трапилась близько дванадцятої дня 31 грудня 2019 року. На першому судовому засіданні визначили обсяг та порядок дослідження доказів, допитали усіх потерпілих, а також двох із близько десятка свідків з боку сторони обвинувачення.

   Згідно оголошеного прокурором обвинувального акту, 60-річному мешканцю Чуднівщини інкримінують порушення правил дорожнього руху під час керування «Сітроеном», що призвело до смерті водія і пасажирки «Ниви». Одна з небагатьох безпосередніх очевидців тієї ДПТ – дружина загиблого керманича, котра їхала на передньому пасажирському сидінні та отримала в аварії тілесні ушкодження середньої важкості. Повідомила, що усе відбулось дуже швидко: десь за 10-15 метрів вона помітила білого «Сітроена», який з’явився з-за повороту дороги і рухався по їхній смузі прямо на них. Чи намагався її чоловік якось уникнути зіткнення і чи взагалі мав на те час, потерпіла не пам’ятає. За її словами, був удар – і темрява… Прийшовши до тями, вона вибралась із пошкодженої «Ниви», яку відкинуло з дороги до будинку на узбіччі, знайшла чоловіка (він був поранений, але іще живий) та до прибуття «Швидкої» була біля нього.

  Небагато пам’ятає про момент зіткнення і ще одна очевидиця тих подій – пасажирка «Сітроена», допитана в якості свідка. Цією іномаркою жінка добиралась до Бердичева, у салоні розмістилась на задньому сидінні за пасажиром, сином водія. Рухались у своїй смузі, дорогою не розмовляли, жодних перешкод на проїзній частині не було, повідомила свідок. Внаслідок ДТП, зазначила, вона втратила свідомість, а коли отямилась – то сиділа в автівці сама і помітила лікарів, котрі надавали допомогу постраждалим із «Ниви».

  Іншим допитаним свідком був чоловік, який незадовго до аварії проїжджав тим шляхом у напрямку Бердичева. Розповів, як його увагу привернув «Сітроен» із включеними фарами, що близько восьми кілометрів прямував позаду. Свідок висловив переконання, що авто їхало посередині дороги, бо його весь час було видно тільки у лівому дзеркалі заднього виду, хоча дорога була рівною і не мала жодних перепон для руху лише своєю смугою.

Також на першому засіданні суд заслухав матір водія «Ниви», котрий того ж дня помер у лікарні, і сина пасажирки цього ж авта, яка загинула на місці пригоди. Найчастіше під час допитів лунали запитання про погодні умови, стан дорожнього покриття, присутність будь-яких перешкод на шляху, які б змусили виїхати на зустрічну смугу. Також сторони по справі цікавились наявністю проблем зі здоров’ям, водійським досвідом загиблого водія, технічним станом його транспортного засобу, швидкістю руху тощо.

Інших свідків викликатимуть на наступне засідання, призначене на 22 березня. Після їх опитування суд планує перейти до дослідження письмових доказів. Обвинувачений має право дати свідчення на будь-якій стадії розгляду провадження. Наразі він повністю заперечує свою вину і не визнає цивільні позови: рідні померлого водія просять відшкодувати їм 1 мільйон гривень моральної шкоди і понад півсотні тисяч гривень – матеріальної. Син  загиблої пасажирки пред’явив позов на 300 тисяч гривень. Також усі потерпілі наполягають на найсуворішому покаранні.

Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework