Які економічні переваги має Курненська громада?

Які економічні переваги має Курненська громада?

  Робоча група з розробки Стратегії розвитку громади до 2027 року завершує підготовку соціально-економічного аналізу та результатів опитування мешканців громади та підприємців. Ці матеріали – частина майбутньої Стратегії розвитку.

   Про їх підготовку та наступний SWOT-аналіз йшлося сьогодні на онлайн консультації Житомирської регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» для фахівців сільської ради, яку провів Володимир Бойко, експерт з розробки стратегій місцевого розвитку Програми.

  «Робоча група завершує формування даних соціально-економічного аналізу та результатів опитування мешканців та підприємців. Але вже ті матеріали, які ми сформували показують, що бізнес та мешканці позитивно налаштовані до співпраці. 70% опитуваних мешканців вірять у реалістичність ідей влади з розвитку громади. 26% мешканців почувають себе комфортно у громаді, і лише 6,5% хочуть виїхати», – наголосила Світлана Боковенка, секретар Робочої групи з розробки стратегії.

  На консультації обговорили наявні переваги громада, їх врахування під час формування Стратегії. Зокрема мовилося про розвиток сільського господарства та фермерства. Курненська громада, має гарні можливості для розвитку сільськогосподарських підприємств. Також, важливо використати вдале логістичне розташування територій громади. Міжнародна траса Київ-Чоп (Е40) потенційно створює гарні передумови для нових бізнесів з обслуговування транспорту та надання послуг мешканцям.

  «У стратегуванні важливо не лише формування документу, а й якнайширше залучення до його розробки мешканців. Тобто не лише що, але і як ми робимо. Адже це дозволить зробити результати соцекономаналізу, опитування, а потім – визначення пріоритетів та розробку проєктів зрозумілими й ефективними», – наголосив Володимир Бойко, експерт з розробки стратегій місцевого розвитку Програми «U-LEAD з Європою».

  Нагадаємо, що Програма «U-LEAD з Європою» надає консультативну підтримку Курненській громаді у процесі розробки Стратегії розвитку.

  Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework