×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Як 76-річна Ольга Габро з Житомирщини прославила український борщ в Америці

Як 76-річна Ольга Габро з Житомирщини прославила український борщ в Америці

  Жителька села Борщів на Житомирщині, 76-річна Ольга Габро прославила український борщ в США. Її рецепт з'явився на сторінках газети The New York Times, а сама вона стала героїнею романтичних листівок про цю страву.

   #Букви розповідають, як це сталося.

  На сторінках The New York Times

  В грудні минулого року в американській газеті The New York Times вийшла стаття “У російсько-українському конфлікті відкривається новий фронт: борщ” авторства української журналістки Марії Вареникової.

  У матеріалі йдеться про історію походження борщу та посягання росіян на привласнення цієї страви. В цьому ключі авторка розповідає і про боротьбу українського кулінара і телеведучого Євгена Клопотенко за встановлення над борщем “суверенітету”, зокрема, через проведення культурних заходів, присвячених приготуванню борщу.

  Ілюструють статтю кадри фотографки Оксани Парафенюк, що були зроблені в селі з символічною назвою Борщів на Житомирщині. На них можна побачити типовий пейзаж українського села, поля, на яких місцеві мешканці вирощують овочі, з яких потім борщ і готують.

  На фото можна побачити і родину місцевої мешканки — 76-річної Ольги Габро. Саме вона поділилася з виданням рецептом страви, а також показала, як її готує.

  Зокрема, Габро розповіла журналістці головний секрет приготування борщу: використовувати дві каструлі — одну для приготування м’яса, квасолі, картоплі і іншу для буряка, моркви — а змішувати інгредієнти вже перед подачею на стіл.

  На сторінках артбуку і листівках

  Габро поділилася секретом приготування борщу не тільки з закордонним виданням. Її ж рецепт потрапив до кулінарного артбуку письменниці, журналістки, дослідниці Євгенії Кузнєцової “Готуємо в журбі”.

  Як розповіла авторка артбуку, його сторінки теж прикрасили фотографії Оксани Парафенюк.

  Вийшли і романтичні листівки із кадрами з Габро та підписом: “Люблю тебе більше, ніж борщ моєї бабці”.

  “Бо це найвищий прояв любові”, — жартома пояснює Кунцєцова.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework