Самовільним водокористуванням зі свердловин товариство завдало збитків на понад 77 тис. грн – прокуратура заявила позов про відшкодування

  За позовом Новоград-Волинської місцевої прокуратури в інтересах держави про відшкодування збитків, заподіяних сільськогосподарським товариством унаслідок самовільного водокористування підземною водою, Господарським судом Житомирської області відкрито провадження у справі.

  Так, місцевою прокуратурою, за результатами вивчення матеріалів Держекоінспекції Поліського округу встановлено, що товариство, попри сплату штрафу за самовільний забір води з двох артезіанських свердловин, що за межами села Мирославль, продовжувало користуватися водоресурсами без спеціального дозволу, порушуючи Водний кодекс України.

  Відтак, за підрахунками екологічної інспекції, самовільним водокористуванням підземною водою протягом липня 2019 – січня 2020 роки товариство завдало державним інтересам збитків на суму 77,3 тис. грн.

  Оскільки добровільно підприємство не сплатило завданих збитків,  місцевою прокуратурою вжито заходів про їх стягнення через суд.

Пресслужба Житомирської обласної прокуратури

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework