Депутата Житомирської міської ради впіймали на «корупційному» голосуванні, але суд закрив справу

Депутата Житомирської міської ради впіймали на «корупційному» голосуванні, але суд закрив справу

  Депутата Житомирської міської ради сьомого скликання Віталія Кирилюка судили за адміністративне правопорушення, пов’язане з конфліктом інтересів.

   Справу розглядав Корольовський районний суд міста Житомира і 11 лютого 2021 року закрив провадження «у зв`язку із закінченням на момент розгляду справи строків». Відповідна постанова суду оприлюднена в Єдиному державному реєстрі судових рішень через місяць після ухвалення – 15 березня, - інформує zhitomir.info.

  Депутат Віталій Кирилюк вчинив адміністративне правопорушення, передбачене частиною 2 статті 172-7 КУпАП (Порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів) 20 червня 2019 року на 49-й сесії Житомирської міської ради 7-го скликання, проголосувавши за рішення «Про затвердження ціни продажу нежитлового приміщення за адресою: м.Житомир, вул. Київська, 10» громадській організації «Творча майстерня художників та архітекторів», де він являється головою.

  Покарання за ч.2 ст. 172-7 КУпАП передбачає штраф від двохсот до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 3 тис. 400 грн до 6 тис. 800 грн).

  Втім, протокол про правопорушення, яке вчинив депутат 20 червня 2019 року, склали лише 21 вересня 2020 року і на момент розгляду справи в суді закінчилися строки притягнення до адміністративної відповідальності.

  Нагадаємо, будівля на Київській, 10 – це приміщення колишньої котельні. 22 грудня 2016 року виконавчий комітет Житомирської міської ради змінив її цільове призначення з «котельні» на «нежитлове приміщення». 4 січня 2017 року виконком надав дозвіл на укладання договору оренди цього приміщення громадській організації «Творча майстерня художників та архітекторів». Того ж дня договір оренди був укладений. Місячна орендна плата – 190 гривень за приміщення 50 кв.м. та 477 гривень за приміщення 54,6 кв.м.

  Громадська організація «Творча майстерня художників та архітекторів» була заснована 19 грудня 2016 року, за два тижні до того, як уклала договір про оренду приміщення на Київській, 10. Голова організації – Віталій Леонідович Кирилюк, член правління – Володимир Миколайович Зозуля. Люди з такими іменами фігурують як нинішній та колишній директори юридичної фірми «Еталон», компанії, яка пов’язана з Олексієм Ясюнецьким, а він був першим заступником мера Житомира на момент підписання договору оренди цього приміщення. Зауважимо, що Ясюнецький був адвокатом Кирилюка у справі про конфлікт інтересів.

На сесії міської ради 18 грудня 2018 року депутати з другої спроби дали дозвіл на викуп приміщення площею 136,8 кв. м, а 30 листопада 2019 року колишню котельню на Київській, 10 продали громадській організації «Творча майстерня художників та архітекторів», яка його орендувала останні три роки, ціна продажу склала 946 тис. 608 грн, тобто 6919,65 грн за 1 кв.м.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework