Анестезіологиня з Житомира веде блог на медичну тематику та професійно займається танцями на пілоні

Анестезіологиня з Житомира веде блог на медичну тематику та професійно займається танцями на пілоні

  Лікарка Дарія Сімчук працює у реанімаційному відділенні другої міської лікарні Житомира. Окрім роботи анестезіологинею на операціях, жінка веде власний блог на медичну тематику та професійно займається танцями на пілоні.

   Лікарка з Житомира стала публічною після того, як у перші дні вакцинації зробила щеплення від коронавірусу. Світлину з Дарією Сімчук опублікувало Міністерство охорони здоров'я. Після цього тема вакцинації переважає в її блозі, - розповідає suspilne.media.

Лікарка з Житомира веде власний блог на медичну тематику та професійно займається танцями на пілоні

  "Найбільше питають про вакцинацію: чи не кололи нам вітаміни і фізрозчин, – розповідає Дарія. – Ні, нам не кололи ні вітаміни, ні фізрозчин".

   Дарія Сімчук працює анестезіологинею у реанімаційному відділенні другої міської лікарні з 2018 року. Мрія стати лікаркою та працювати на операціях, каже, з'явилася у 4-річному віці. Наразі у лікарні Дарія може брати участь у чотирьох оперативних втручаннях за зміну.
Лікарка з Житомира веде власний блог на медичну тематику та професійно займається танцями на пілоні

  "У 2013 році вперше прийшла на чергування до лікарні ще у місті Луганськ, де навчалася перші 2 роки, – розповідає Дарія. – Це було нічне чергування у відділенні травматології. У мене було море емоцій, коли мене вперше помили на операцію. Робота надзвичайно напружена, коли несете відповідальність за чиєсь життя, і рахунок іде на секунди і на хвилини. Будь-яке знеболення – завжди ризик. Пацієнт може раптово стати важким. Тому завжди маєш бути напоготові. Радує, коли пацієнт прокидається після знеболення і каже, що він ще в житті так не спав".

  З вересня до кінця листопада 2020 року Дарія працювала у відділенні для пацієнтів, хворих на коронавірус.

  "Тяжко було працювати в ковідному відділенні, – говорить лікарка. – Дуже багато важких пацієнтів і, на жаль, тих, хто помирає. Для лікаря це велика робота. Треба постійно контролювати стан пацієнта, його сатурацію, тиск, пульс, всі вітальні функції".

  Коли Дарія Сімчук навчалася на шостому курсі медичного вишу, вона разом із однокурсником заснувала освітню платформу для інтернів та лікарів. На сьогодні на цій платформі пройшли навчання понад 10 тисяч медпрацівників.

  "Ми розпочинали з перекладу міжнародних протоколів, рекомендацій, – каже Дарія Сімчук. – Ми все безкоштовно виставляли у відкритому доступі. Коли вже досягли певних висот, почали офлайн заходи для лікарів, допомагали отримувати практичні навички, знання. Намагаємось щомісяця проводити 1 – 2 конференції з різних спеціальностей. Наша мета – надання якісної інформації, яка не проплачена фармацевтичними компаніями".

  Коли лікарка розпочинала роботу з освітньою платформою для лікарів, у неї з'явилась ідея вести власний блог у соцмережах, аби надавати інформацію про здоров'я та медицину загалом. Теми для блогів, зі слів Дарії, їй підказують підписники.

   "Багато хто запитує, як працюється у наших відділеннях, у відділеннях ковідних, і чи дійсно цей вірус існує, – розповідає Дарія Сімчук. – Коли позиціонуєте себе як лікаря, як адекватного експерта в якійсь галузі, то маєте відповісти і тисячу разів на ці запитання".
Лікарка з Житомира веде власний блог на медичну тематику та професійно займається танцями на пілоні

  Впродовж року лікарка займається танцями на пілоні. За цей час Дарія брала участь у міжнародному та всеукраїнських чемпіонатах з цього виду танців, де перемогла в одній із номінацій.

  "Для мене це естетика, жіночність, сексуальність, – розповідає Дарія Сімчук. – Це – не стриптиз. Там ніхто не роздягається. На чемпіонатах передбачено дискваліфікацію за оголення інтимних частин тіла. І на кожному чемпіонаті передбачено, який відсоток тіла має бути закритий костюмом. До цього всі нормально ставляться не без гумору. Проте найважливіше – це якісне виконання своїх професійних обов'язків. В першу чергу, я – лікар, і я на робочому місці".
 

  Авторка: Аліна Домбровська

Новини Житомира

 

Последнее изменение Четверг, 18/03/2021

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework