До кінця березня скарбниці громад Житомирщини поповняться мільйонами з акцизу на пальне

До кінця березня скарбниці громад Житомирщини поповняться мільйонами з акцизу на пальне

  Уряд схвалив Порядок зарахування частини акцизного податку з пального до місцевих бюджетів та затвердив частки акцизу на І півріччя 2021 року. Зусиллями АМУ надходження від акцизу з пального до місцевих бюджетів закріплено на постійній основі у Бюджетному кодексі України.

 

  «За попередніми розрахунками, - повідомляє консультант з бюджетних питань АМУ Сергій Гаращук, який працює в межах проєкту USAID «ПУЛЬС», - у 2021 році громади Житомирщини можуть отримати 275 мільйонів гривень від акцизу на пальне».

  Гроші від акцизу з пального громади можуть отримати щонайменше за два тижні, відтоді, як прийнята 17 березня постанова  «Деякі питання зарахування частини акцизного податку з виробленого в Україні та ввезеного на митну територію України пального до загального фонду відповідних бюджетів місцевого самоврядування» стане чинною.

  «Органи місцевого самоврядування дуже очікують, що гроші від акцизу з пального надійдуть до місцевих бюджетів до кінця місяця», - зазначив С.Гаращук.

  Нагадаємо, що Асоціація міст України у бюджетному процесі 2021-го відстояла зарахування до бюджетів місцевого самоврядування частини акцизного податку з пального на постійній основі. За наполяганням АМУ Державна податкова служба України, починаючи з кінця 2020-го, публікує на своєму офіційному сайті інформацію про обсяг реалізованого суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі пального за даними реєстраторів розрахункових операцій (РРО) у розрізі адміністративно-територіальних одиниць. Це надає можливість громадам самостійно аналізувати інформацію про обсяги реалізації пального, проведені через РРО.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework